Mandekogebogen

Dolce di Amalfi

En ægte italiensk klassiker.

Hvis du leder efter en hurtig og nem citronkage, som også besidder dyb smag og en perfekt svampet konsistens?

Så skal du kigge italienerne over skulderen.

De har kreeret en herlig kage, Dolce di Amalfi eller Dolce di Amalfi al Limone, som er en perfekt kombination af mandler, citron og smør.

Lidt en italiensk citronmåne - bare med lidt mere dybde og konsistens!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Dolce di Amalfi

Italiensk citronkage!

6 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk citron, økologisk
  • 150 gram flormelis
  • 50 gram kartoffel-mel
  • 75 gram hvedemel
  • 130 gram smør
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 1 knsp. fint salt
  • 100 gram mandelmel
  • 100 ml sødmælk
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 165 grader. Start med at piske smør og flormelis sammen - den skal have en konsistens a la smørcreme og være sammenhængende.
  2. Riv skallen fra de to citroner ned i smørmassen og pisk herefter et æg i af gangen, så den er sammenhængende i konsistensen, før det næste æg kommer i.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver sammen og si det ned i massen - tilsæt mandelmelet og sødmælken og vend det forsigtigt rundt med en spatel, indtil det har en sammenhængende konsistens.
  4. Smør et kagefad eller en springform (ca. 18 cm) med lidt smør og sæt den på en bageplade (med bagepapir, hvis der er hul i bunden af din springform).
  5. Hæld massen ned i formen og bag kagen i 60 minutter - husk at lade den køle godt af inden udskæring, da det er en svampet og luftig størrelse.
  6. Top af med lidt sigtet flormelis - og hvis du vil lave kandiserede citroner? Så hæld 1 dl sukker, 1 dl vand og 6 skiver citron i en gryde og kog det i 20 minutter, indtil det er næsten kogt helt væk for væske - lad dem afkøle på et stykke bagepapir inden pyntning.
Del

Seneste nyt