Bagværk
Dutch baby – ovnbagt pandekage
Ovnbagt, luftig pandekage!
Dutch baby, Hootenanny eller tysk pandekage – kært barn har mange navne, og oprindelsen er også lige så speciel fra navnet.
Det er nemlig hverken hollandsk eller tysk – men derimod en opfindelse fra amerikanerne. Den dukkede op på en diner i Seattle i 1900-tallet.
I al sin enkelthed er det en form for ovnbagt pandekage, som hæver enormt meget i ovnen og giver dig en rund, luftig og fyldig pandekage med sprød skorpe.
Det minder lidt om en mellemting mellem french toast og pandekager.
Og så skal den gerne toppes med lidt flormelis, sirup og frisk frugt.
En nem lækker opskrift på ovnbagt pandekage, som tager ingen tid og som kan underholde børn såvel som voksne.
Jeg kiggede væk fra ovnen i 30 sekunder og da jeg kom tilbage, havde den souffleret helt enormt op.
Og ja – den smager fantastisk.
Jeg har piftet den op med lidt flere krydderier og givet den lidt appelsinskal. Følg opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Æg
2 stk
Mælk
1 dl
Sukker
1 tsk
Kardemomme
0.50 tsk
Kanel
0.50 tsk
Muskatnød, revet
0.20 tsk
Appelsin, økologisk
0.50 stk
Fint salt
1 knsp.
Hvedemel
50 gram
Smør, til stegning
30 gram
Vaniljesukker
0.50 tsk
Læs også: