Aftensmad

Empadao de Frango

Kyllingetærte fra Portugal.

Empadao de Frango
Empadao de Frango - portugisisk kyllingetærte.
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. september 2023

Tærter er en skøn spise i hverdagen og til større selskaber, da de er ret nemme at lave og tit kan laves på forhånd og lunes igen uden at det går udover smagen.

Denne gang er jeg faldet over en tærte, som figurerer i det portugisiske køkken, som går under navnet Empadao de Frango – en portugisisk kyllingetærte.

En skøn, simpel og velsmagende tærte, som både er velegnet nybagt og til genopvarmning.

Fyldet består blandt andet af kogt kylling, majs, oliven og cremefraiche samt en heftig mængde friskhakket persille – alt sammen svøbt i en lækker, porød mørdej.

Fang opskriften herunder til en rigtig smovsetærte!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 50 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hvedemel 350 gram
Smør 150 gram
Mælk 0.50 dl
Æg 1 stk
Kyllingebryst 500 gram
Hvidløg 3 fed
Løg 1 stk
Koncentreret tomat 1 spsk.
Grønne oliven 1 dl
Majs 1 dl
Persille, bundt 1 stk
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!) 1.50 dl

Fremgangsmåde