English Muffins
Bløde og sprøde english muffins!
En english muffin er en lækker lille sag, som er utrolig nem at lave og passer perfekt til mange formål - hvad enten man mangler lidt modspark til kagen til eftermiddagskaffen, eller mangler et luftigt og sprødt brød til sin morgenmad eller eggs benedict.
Herunder får du en solid grundopskrift på english muffins, som bliver stegt på panden:
English muffin
Bløde og lækre.
12 portioner
2 timer, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 350 gram hvedemel
- 2 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde eller yoghurt naturel
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk salt
- 20 gram gær
Fremgangsmåde
- Bland sødmælk og fløde sammen i en skål og opløs sukker og gær heri.
- Hæld hvedemelet i og ælt det grundigt sammen - enten på røremaskine eller med hænderne - i et minut, hvorefter salten tilsættes. Ælt herefter videre. Den skal i røremaskinen let slippe siderne, hvilket den gør ret hurtigt, da dejen ikke er så 'våd'. I hænderne skal du ælte, indtil du kan arbejde med den, uden at den er blevet tør.
- Form den til en kugle og stil den til hævning på køkkenbordet med et viskestykke over i 1 time.
- Herefter ruller du den ud til en aflang pølse på ca. 4-5 centimeter i diameter - skær den ud i 10-12 skiver. Hver skive lægges med skæresiden nedad på bordpladen og flades let ud. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Varm herefter en pande (eller to) op ved lav-til middelvarme (ca. 4,5-5 ud af 9 på et almindeligt komfur) - der skal ingen smørelse på - drys blot lidt mel på panderne. Steg dem i ca. 5-6 minutter på hver side.