Mandekogebogen

Espresso-chokoladekage

Tung, svampet chokoladekage!

Chokoladekager findes i utallige variationer og alle folk har ofte deres egen måde at få den bedste smag frem på. 

Jeg eksperimenterede lidt med at pifte den tunge chokoladesmag op med lidt ekstra espresso i blandingen, og det blev et kæmpe hit!

Det er en af de slags opskrifter, hvor man skal have lidt is i maven - den skal nemlig være en smule ubagt, da den på den måde falder lidt sammen og bliver cremet, tung og lækker, når den er kølet af. 

Den skal nemlig først nydes dagen efter - hvis man kan vente så længe!

Den passer desuden perfekt sammen med enten en kugle vaniljeis eller friskpisket flødeskum!

Se med herunder, hvor du får opskriften på en nem og lækker opskrift på en chokoladekage, som har fået en kant af mørk kaffe:

ANNONCE

Espresso-chokoladekage

Svampet og velsmagende.

8 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram mørk chokolade
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 5 stk æg
  • 1 knsp. salt
  • 1 dl espresso
  • 200 gram rørsukker
  • 200 gram smør
  • 2 dl hvedemel
  • 1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Sæt en omgang espresso over. Mængden til opskriften passer lidt med en lille Bialetti-kande. Ellers kan du blot lave en stærk omgang på kaffemaskinen.
  2. Læg smørret i en gryde og lad det smelte, mens du pisker æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Pisk herefter melet i dejen.
  3. Når smørret er smeltet, tilsætter du den mørke chokolade i små stykker sammen med kakaopulver, salt og vaniljesukker. Tilsæt den lune espresso.
  4. Rør det grundigt sammen, indtil chokoladen er smeltet.
  5. Hvis smørmassen er for varm, så lad den hvile lidt - når den er lun, så piskes chokolademassen ind i æggemassen til en ensformig konsistens.
  6. Beklæd en springform med bagepapir og hæld chokolademassen i. Jeg brugte en form med en diameter på 20 centimeter. Bagetiden afhænger en del af, hvilken størrelse du bruger. Ved 20 centimeter opnår man en stor højde, så den skal lige have lidt ekstra tid i ovnen.
  7. Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 graders varmluft i ca. 40 minutter.
  8. Kagen skal føles en smule ubagt i midten - tjek eventuelt med en stegenål. Den vil sætte sig, når den er kølet ned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt