Mandekogebogen

Fiskelasagne

Nem opskrift på lækker lasagne med fisk.

Fiskelasagne er en nem og lækker måde at få fisk ind i hverdagen på.

Hvor man i en klassisk lasagne ofte finder hakket kød, kan man i en fiskelasagne bruge reelle stykker af frisk fisk til at give smag.

Denne lasagne er en hurtig og lækker opskrift på nem aftensmad på en travl hverdag - og en god måde at få børn i familien til at spise lidt mere fisk.

Det er den slags fiskeopskrifter, hvor man ikke får den 'fiskede' smag, som mange børn og voksne såvel også kan have lidt svært med. 

Denne opskrift egner sig til de fleste hvidfisk - eksempelvis torsk, lange, kuller, sej, hvilling og flere - og så kan man også godt supplere med eventuelt lidt laks eller måske rejer, hvis man gerne vil have mere fiskesmag.

Men denne er en let, overkommelig og ikke så 'fisket' opskrift på lasagne, hvor man bygger den op af lasagneplader, en luftig bechamel-sauce, ricotta, grønkål, løg, hvidløg og hvidfisk.

Du får den friske, saftige fisk sammen med en cremet, tung mornay-sauce og en luftig, lækker ricotta som modspil til det grønne.

Toppet med rasp og lidt parmesanost? Ikke et øje tørt!

Det er en opskrift på fiskelasagne, hvor alle kan være med - den er familievenlig, nem at lave og velsmagende!

Følg opskriften på lasagne med fisk herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Fiskelasagne

Cremet lasagne med fisk

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram hvidfisk (torsk, lange, kuller, lyssej, etc.)
  • 50 gram smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 30 gram parmesanost, revet
  • 200 gram ricotta
  • 3 dl grønkål, hakket
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 2½ dl fløde
  • 9 stk lasagneplader
  • 1 dl rasp

Fremgangsmåde

  1. Tag som det første din fisk ud af køleskabet og drys med et lille lag salt - lad det trække, mens du forbereder alt andet. Forvarm desuden oven på 220 grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret i en lille gryde - når det bruser op, tilsættes hvedemelet og røres ud i smørret. Lad det brune lidt for at fjerne melsmagen og tilsæt herefter mælken - lad det røre sammen til en ensformig masse og koge op. Tilsæt nu fløden, revet muskatnød og parmesanosten.
  3. Lad det småsimre og koge sammen til en cremet, luftig mornay/bechamel-sauce - smag til med lidt salt og peber og stil den til side.
  4. Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde i nogle minutter - tilsæt finthakket grønkål og steg det med, indtil det bliver blødt og falder sammen.
  5. Smør et lasagnefad med et godt lag smør og læg 3 lasagneplader i bunden - læg halvdelen af din ferske fisk på pladerne og fordel halvdelen af grønkål-blandingen på.
  6. Smuldr halvdelen af ricottaen over og fordel en tredjedel af mornay-saucen på. Læg lasagneplader på og gentag processen.
  7. Når du har lavet det andet lag og lagt lasagneplader på toppen, så hældes den sidste tredjedel af mornay-saucen på toppen, og drys med en godt lag rasp.
  8. Stil den i ovnen og bag dem i 30 minutter. Serveres rygende varmt.
Del

Seneste nyt