Mandekogebogen

Five Spice Pork

Five Spice er et skønt krydderi og som navnet afslører, så handler det om en krydderiblanding, hvori der er 5 forskellige former for krydderier - tilsammen både dufter og smager de af asiatiske retter og generelt mange aspekter af det asiatiske køkken.

Five Spice består af fennikelfrø, sichuan-peberkorn, nelliker, stjerneanis og kanel - og den står utroligt godt sammen med en simpel stirfry eller nem asiatisk hverdagsmad. 

Jeg har leget lidt med denne krydderiblanding i den næste opskriftudvikling sammen med Dyrbar - og opskriften går under det simple navn Five Spice Pork.

Til denne ret skal man have noget grisekød, som er mørt og hurtigt tilberedt, og her kommer deres mørbrad af tunggrise for alvor ind i spillet som en udskæring, der både har en dyb smag, masser af tekstur og det helt rigtige bid. 

Man coater nemlig blot grisekødet i majsstivelse og steger det ved benhård varme, indtil det får stegeskorpe - majsstivelsen har to funktioner: den giver en tekstur og en let sprødhed, som kan både absorberer saucen og give et ekstra bid, og så sørger den for, at kødet får den helt rigtige 'snaskede' konsistens i dit asiatiske måltid.

Herunder får du opskriften på Five Spice Pork, som kan laves på 15 minutter: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Five Spice Pork

Nemt og smagfuldt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød
  • 200 gram mørbrad
  • 2 spsk. majsstivelse

Stickysauce
  • ½ dl soyasauce
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 2 spsk. limesaft
  • 1½ spsk. brun farin

1) Denne nemme løsning med Five Spice (vælg 1 eller 2)
  • 1½ tsk five spice (hele krydderier eller købt)

2) Denne 'rigtige' løsning med Five Spice (vælg 1 eller 2)
  • ½ stk kanelstang
  • 6 stk hele nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk sichuan-peber, hele korn
  • 5 stk stjerneanis

Fremgangsmåde

  1. Skær mørbraden ud i små, mundrette wok-strimler. Varm en wok op med en sjat olie til høj varme - vend strimlerne i majsstivelse og brun dem af olien, indtil de får lidt stegeskorpe og er gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir i mellemtiden.
  2. Bland alle ingredienserne til saucen - hvis du bruger Five Spice-pulver skal den blot blandes heri.
  3. Varm wokken op igen. Hvis du bruger den med hele krydderier, kan du lige riste dem af, inden du hælder stickysaucen over dem. Lad det simre og koge ind til en tyk masse. Si de hele krydderier fra, inden du tilføjer kødet og giver det et opkog.
  4. Serveres med finthakket chili og forårløg på toppen til hvide ris.
Del

Seneste nyt

Annonce