Aftensmad

Five Spice Pork

Five Spice Pork
Five Spice Pork
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 28. januar 2023
Denne artikel er sponsoreret

Five Spice er et skønt krydderi og som navnet afslører, så handler det om en krydderiblanding, hvori der er 5 forskellige former for krydderier – tilsammen både dufter og smager de af asiatiske retter og generelt mange aspekter af det asiatiske køkken.

Five Spice består af fennikelfrø, sichuan-peberkorn, nelliker, stjerneanis og kanel – og den står utroligt godt sammen med en simpel stirfry eller nem asiatisk hverdagsmad. 

Jeg har leget lidt med denne krydderiblanding i den næste opskriftudvikling sammen med Dyrbar – og opskriften går under det simple navn Five Spice Pork.

Til denne ret skal man have noget grisekød, som er mørt og hurtigt tilberedt, og her kommer deres mørbrad af tunggrise for alvor ind i spillet som en udskæring, der både har en dyb smag, masser af tekstur og det helt rigtige bid. 

Man coater nemlig blot grisekødet i majsstivelse og steger det ved benhård varme, indtil det får stegeskorpe – majsstivelsen har to funktioner: den giver en tekstur og en let sprødhed, som kan både absorberer saucen og give et ekstra bid, og så sørger den for, at kødet får den helt rigtige 'snaskede' konsistens i dit asiatiske måltid.

Herunder får du opskriften på Five Spice Pork, som kan laves på 15 minutter: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Mørbrad 200 gram
Soyasauce 0.50 dl
Vand 1 dl
Majsstivelse 1.50 tsk
Hvidløg, revet 2 tsk
Ingefær, revet 2 tsk
Limesaft 2 spsk.
Brun farin 1.50 spsk.
Majsstivelse 2 spsk.
Five Spice (Hele krydderier eller købt) 1.50 tsk
Kanelstang 0.50 stk
Hele nelliker 6 stk
Fennikelfrø 1 tsk
Sichuan-peber, hele korn 0.50 tsk
Stjerneanis 5 stk

Fremgangsmåde