Fluffy pandekager
Luftige som bare fanden!
Pandekager er en spise, man aldrig bliver træt af.
Og så kan de varieres i det uendelige - fyldt med bær eller måske forvandlet til madpandekager og så kan de spises til alle dagens måltider.
What's not to like?
En af de klassiske til weekenden er selvfølgelig de tykke, luftige pandekager, som skal druknes i lidt sirup og frisk frugt. Og så gælder det bare om at få gang i flere pander, så alle kan få friske og varme pandekager, det er nu det bedste.
Men hvordan er det nu lige at man får højde og tykkelse - samtidig med luftighed - i pandekagerne?
Jeg har eksperimenteret frem og tilbage og herunder får du en nem og lækker opskrift på de mest luftige pandekager!
Tricket?
Foruden rationen af ingredienserne, så er det at skille æggene og piske hviderne luftige - så får man lige en ekstra dimension af luftighed!
Følg med herunder:
Fluffy pandekager
Luftige og tykke!
Ventetid: 5 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 1½ spsk. sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp. salt
- 2 dl mælk
- 2 stk æg
- 1 tsk kardemomme, kan undlades
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, bagepulver, kardemomme og salt sammen i en skål.
- Separer hviderne fra blommerne til æggene - hæld æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive.
- Hæld mælken i melblandningen og rør grundigt sammen. Tilsæt æggeblommerne til en ensartet masse.
- Tag et par skefulde af den piskede æggehvide og vend hurtigt rundt i dejen - det gør, at den generelle dej bliver lidt mere luftig og ikke slår luften ud af de resterende hvider.
- Når du har en ensformig masse, vendes de resterende hvider i - vend forsigtigt, indtil det har en sammenhængende konsistens.
- Lad dejen stå i 5 minutter. Varm herefter en pande op til middelvarme og steg dem på hver side i en lille klat smør, indtil de er gyldne og luftige!