Mandekogebogen

Foccacia med ricotta og tapenade

Hjemmebagt foccacia med lækre smage.

I forbindelse med Singletons nye kampagne, AntiAnti, hvor man gør op med dårlige smagsindtryk, som man har oplevet i barndommen, har vi fået en håndfuld solide opskrifter.

Se eksempelvis denne opskrift med Foccacia, ricotta og tapenade

ANNONCE

Foccacia med ricotta og tapenade

Hjemmebag med stor velsmag

20 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 3 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1½ spsk. honning
  • 350 gram hvedemel
  • 100 gram grahamsmel
  • 40 stk oliven
  • 1 stk bagekartoffel
  • 1 spsk. rosmarin
  • ½ stk rødløg
  • 50 gram parmesanost, revet
  • 100 gram ricotta
  • 250 gram grønne oliven
  • 1 spsk. kapers
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud med vand, olivenolie, honning og flagesalt. Tilsæt lidt mel ad gangen, og arbejd det sammen til en dej. Lad dejen hvile natten over i køleskabet med en plastfolie over.
  2. Varm en ovn op til 220 grader på varmluft.
  3. Smør bunden af en bradepande med et godt lag olivenolie, og smør også godt op ad kanterne. Stryg med salt og tørret rosmarin i bunden.
  4. Kom dejen på bradepanden, og lad den hæve til dobbelt størrelse – det tager cirka 40 minutter.
  5. Lav nu små huller i dejen ved at trykke fingrene ned i den. Fyld hullerne ud med oliven og frisk rosmarin. Snit kartoflen i tynde skiver på et mandolinjern, og kom dem over brødet. Kom rigeligt med olivenolie over, og drys med salt. Bag i den nederste del af ovnen.
  6. Efter 15 minutter i ovnen, drysser du med et tyndt lag rødløg, du har snittet på mandoli-jernet, og så river du også Parmigiano Reggiano over.
  7. Bag nu videre i cirka 5 minutter, indtil brødet er gyldent.
  8. Mens foccaciaen er i ovnen, tilbereder du tapenaden ved at køre alle ingredienserne groft sammen i en foodprocessor.
  9. Skær focaccian i firkantede stykker med en brødkniv. Kom en spiseskefuld ricotta på toppen og spred den let ud. Kom herefter en spiseskefuld tapenade på brødet, og pynt med to oliven.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt