Foccacia med ricotta og tapenade
Hjemmebagt foccacia med lækre smage.
I forbindelse med Singletons nye kampagne, AntiAnti, hvor man gør op med dårlige smagsindtryk, som man har oplevet i barndommen, har vi fået en håndfuld solide opskrifter.
Se eksempelvis denne opskrift med Foccacia, ricotta og tapenade
Foccacia med ricotta og tapenade
Hjemmebag med stor velsmag
20 portioner
40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 1 stk bagekartoffel
- ½ dl olivenolie, til pensling
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. kapers
- 250 gram grønne oliven
- 100 gram ricotta
- 50 gram parmesanost, revet
- ½ stk rødløg
- 1 spsk. rosmarin
- 25 gram gær
- 40 stk oliven
- 100 gram grahamsmel
- 350 gram hvedemel
- 1½ spsk. honning
- 1 spsk. flagesalt
- ½ dl olivenolie
- 3 dl vand
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud med vand, olivenolie, honning og flagesalt. Tilsæt lidt mel ad gangen, og arbejd det sammen til en dej. Lad dejen hvile natten over i køleskabet med en plastfolie over.
- Varm en ovn op til 220 grader på varmluft.
- Smør bunden af en bradepande med et godt lag olivenolie, og smør også godt op ad kanterne. Stryg med salt og tørret rosmarin i bunden.
- Kom dejen på bradepanden, og lad den hæve til dobbelt størrelse det tager cirka 40 minutter.
- Lav nu små huller i dejen ved at trykke fingrene ned i den. Fyld hullerne ud med oliven og frisk rosmarin. Snit kartoflen i tynde skiver på et mandolinjern, og kom dem over brødet. Kom rigeligt med olivenolie over, og drys med salt. Bag i den nederste del af ovnen.
- Efter 15 minutter i ovnen, drysser du med et tyndt lag rødløg, du har snittet på mandoli-jernet, og så river du også Parmigiano Reggiano over.
- Bag nu videre i cirka 5 minutter, indtil brødet er gyldent.
- Mens foccaciaen er i ovnen, tilbereder du tapenaden ved at køre alle ingredienserne groft sammen i en foodprocessor.
- Skær focaccian i firkantede stykker med en brødkniv. Kom en spiseskefuld ricotta på toppen og spred den let ud. Kom herefter en spiseskefuld tapenade på brødet, og pynt med to oliven.