Bagværk Foccacia med ricotta og tapenade Hjemmebagt foccacia med lækre smage. Af Rasmus Krarup Jensen 21. november 2018 I forbindelse med Singletons nye kampagne, AntiAnti, hvor man gør op med dårlige smagsindtryk, som man har oplevet i barndommen, har vi fået en håndfuld solide opskrifter. Se eksempelvis denne opskrift med Foccacia, ricotta og tapenade Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Tilberedningstid 40 min Antal 20 pers. Ingredienser Gær 25 gram Vand 3 dl Olivenolie 0.50 dl Flagesalt 1 spsk. Honning 1.50 spsk. Hvedemel 350 gram Grahamsmel 100 gram Oliven 40 stk Bagekartoffel 1 stk Rosmarin 1 spsk. Rødløg 0.50 stk Parmesanost, revet 50 gram Ricotta 100 gram Grønne oliven 250 gram Kapers 1 spsk. Hvidløg 2 fed Olivenolie, til pensling 0.50 dl Fremgangsmåde Rør gæren ud med vand, olivenolie, honning og flagesalt. Tilsæt lidt mel ad gangen, og arbejd det sammen til en dej. Lad dejen hvile natten over i køleskabet med en plastfolie over. Varm en ovn op til 220 grader på varmluft. Smør bunden af en bradepande med et godt lag olivenolie, og smør også godt op ad kanterne. Stryg med salt og tørret rosmarin i bunden. Kom dejen på bradepanden, og lad den hæve til dobbelt størrelse det tager cirka 40 minutter. Lav nu små huller i dejen ved at trykke fingrene ned i den. Fyld hullerne ud med oliven og frisk rosmarin. Snit kartoflen i tynde skiver på et mandolinjern, og kom dem over brødet. Kom rigeligt med olivenolie over, og drys med salt. Bag i den nederste del af ovnen. Efter 15 minutter i ovnen, drysser du med et tyndt lag rødløg, du har snittet på mandoli-jernet, og så river du også Parmigiano Reggiano over. Bag nu videre i cirka 5 minutter, indtil brødet er gyldent. Mens foccaciaen er i ovnen, tilbereder du tapenaden ved at køre alle ingredienserne groft sammen i en foodprocessor. Skær focaccian i firkantede stykker med en brødkniv. Kom en spiseskefuld ricotta på toppen og spred den let ud. Kom herefter en spiseskefuld tapenade på brødet, og pynt med to oliven. Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Bagværk Se flere artikler Mad Birkes (smørbirkes) Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Lakrids-småkager med tranebær