Mandekogebogen

Foccacia med tomater, oliven og salvie

Italiensk brød med stor velsmag!

Et italiensk madbrød med en blød krumme, sprød overflade og en masse lækre smagsgivere op toppen!

Hjemmebagt foccaciabrød med oliven, tomat og salvie

Svampet, krydret snackbrød!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram speltmel
  • 20 gram gær
  • 3 dl vand
  • 3 spsk. surdej
  • 1½ tsk salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 7 stk cherrytomater
  • 1 spsk. salvie, tørret
  • ½ dl grønne oliven
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

  1. Lun vandet en smule og opløs gær og salt. Tilsæt surdejen og olivenoliven og rør det godt rundt. Tilsæt nu begge meltyper og rør det grundigt rundt - hæld den klistrede masse ud på et meldækket bord og fold den godt sammen op til flere gange. Brug små mængder mel, så den ikke klistrer for meget til bordet, men sørg for at spare på det - det giver en mere saftig og luftig konsistens efter bagning.
  2. Fold den sammen til en bold og læg den i en skål med et fugtigt viskestykke over. Lad den hæve i ca. 1 time.
  3. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  4. Tag dejen op og slå den ned. Brug en bradepande, bageplade eller en stor sautépande, som du smør grundigt med olie, eller belæg det med bagepapir for nemhedens skyld. Mas dejen ned i din valgte form og prik en masse fordybninger i det med din finger - pres halve skiver af tomat rundt omkring og ligeledes med oliven. Dryp godt med olivenolie over brødet. Drys til sidst med rigelige mængder salvie og salt.
  5. Bag brødet i ovnen i ca. 20 minutter og lad det sætte sig lidt, før du skærer det ud.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt