Hvis du leder efter en nem og lækker varmende og fyldig suppe til en kold dag? Så går du ikke galt i byen med en lækker omgang French Onion Soup.
Den franske løgsuppe er en hyldest til løget, som kan give så meget smag til mad, så længe den får kærlighed nok.
Løgsuppe laver man på almindelige løg, som bliver karamelliseret og dernæst overhældt med bouillon, så man kan infuserer den med en dyb løgsmag.
En klassisk, nem og fyldig suppe, som naturligvis er bedst kendt for sin 'topping' – nemlig en skive brød, som er gratineret med ost!
Løgsuppe og mad lavet med løg har været udbredt i hele verden og som minimum helt tilbage til det antikke Rom.
Men den moderne version, vi kender bedst nu om dage, blev gjort populær i det 18. århundrede i Paris i Frankrig.
Den traditionelle måde at lave suppen på, er at hælde suppen i portionsskåle, som man så topper med ostebrødet og smider i ovnen for at smelte inden servering.
Så ligger brødet lidt som en 'flyder' midt i suppen – har du ikke portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen?
Så kan du blot lave ostebrødet ved siden af og hælde suppen i dybe tallerkener, når den er færdig – og lægge brødet på efterfølgende.
Det er hip som hap i forhold til smagen.
Fang min opskrift på den klassiske suppe herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Løg
4 stk
Smør
50 gram
Balsamico-eddike
1 spsk.
Rørsukker, kan undlades
0.50 tsk
Timian, tørret eller frisk
1.50 tsk
Laurbærblade
3 stk
Tør hvidvin, kan undlades
0.50 dl
Salt + peber
1 tsk
Hønsebouillon - eller grøntsags
1.20 l
Brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
4 stk
God smelteost: Cheddar, gouda, vesterhavsost, parmesan etc.
200 gram
Fremgangsmåde
Læs også: