Mandekogebogen

Fuldkornsboller

Nemme og yderst lækre!

Hvis du lige mangler en solid opskrift på nemme, sunde fuldkornsboller til morgenbordet, som sidedish til aftensmaden eller bare som en snack, så er disse fuldkornsboller en sikker vinder.

De kræver ikke meget arbejde:

Æltes i 10 minutter.

Hæves i 60 minutter.

Bages i 20 minutter.

Det er da til overkomme!

Opskriften giver en sprød overflade og en luftig midte, som har den perfekte konsistens. Se med herunder!

(OBS: vil man vil undgå mælkeprodukter, kan man stadig få nogle fine boller ud af det ved at udskifte kærnemælk med vand og justere lidt op på melmængden.)

ANNONCE
Udskriv opskriften

Fuldkornsboller

Sprøde og luftige!

16 portioner 1 time, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 20 gram gær
  • 4 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk honning, el. sirup
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • 550 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt herefter kærnemælk, olivenolie og honning.
  2. Rør fuldkornsmelet sammen med hvedemelet og tilsæt det til væsken. Ælt det på maskine i ca. 10 minutter, indtil det små småt begynder at slippe siderne af skålen.
  3. Drys mel på bordet og skrab dejen ud. Skub dejskraberen lidt ind under dejen rundt langs kanten, som det bliver til en bold.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. 'Hak' dejklumper af dejen alt efter ønsket størrelse og form dem enten til boller, ved at spænde dejen sammen om sig selv i bunden, så det bliver til en spændt bold - eller lad det være rustikt og lad dem forblive i sin afskårne form.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 10-15 minutter, eller imens du venter på, at ovnen bliver forvarmet til 220 grader varmluft.
  7. Bag dem i midten af ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå.
  8. Lad dem køle lidt af inden servering. 5-10 minutter er rigeligt, for de er ret uimodståelige!
Del

Seneste nyt

Annonce