Mandekogebogen

Gamja Bokkeum

Det koreanske køkkens svar på brunede kartofler.

Gamja Bokkeum er en lækker og nem opskrift på saftige, velsmagende kartofler fra det koreanske køkken.

Navnet indikerer egentlig bare stegte kartofler eller stir-fry kartofler, som bliver stegt ved høj varme og i denne omgang efterfølgende glaseret.

Man kan måske kalde det Koreas svar på brunede kartofler?

Gamja Bokkeum er den perfekte sidedish, tapas-ret eller bare en nem snack - den indgår under deres kategori, banchan, som betyder vegetariske sideretter.

Og den er utrolig nem og tager under 30 minutter at lave.

Man skal blot stege kartoflerne nogenlunde sprøde - ikke for at de skal blive sprøde i sidste ende, men for at give kartoflen smagen af stegt kartoffel.

Herefter svøbes de i en simpel soya-glasering, som koger ind og giver dem en lækker overflade.

Det resulterer i varm, cremet kartoffel fyldt med smag. Og så kan man lige toppe med lidt sesamfrø og friskhakket forårsløg for at pifte den op.

Følg med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gamja Bokkeum

Soya-glaserede kartofler!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram små kartofler
  • ½ dl soyasauce
  • ½ dl vand
  • 2½ spsk. rørsukker
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 1½ tsk fishsauce
  • 1 dl solsikkeolie, til stegning
  • 1 spsk. sesamfrø, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Du kan vælge enten at lade skindet sidde på eller skrælle dine kartofler - begge ting fungerer fint. Sørg for, at dine kartofler er små a la dem, man bruger til brunede kartofler til jul - større kan også gøre det, men så vil jeg anbefale at skære dem i mindre stykker.
  2. Hæld en deciliter olie i en lille gryde og varm op til middelhøj varme. Halvér kartoflerne og hæld dem i gryden. Lad dem stege i ca. 15 minutter, hvor du rører i dem løbende, så de ikke sidder fast. De skal være gyldne, let sprøde og mørke i farven.
  3. Imens kartoflerne steger, hælder du soya, rørsukker, vand, hvidløg og fishsauce i en skål og pisker sammen, indtil sukker er opløst. Hav det klar til senere.
  4. Når kartoflerne er mørke og har samme farve som sprøde pommes frites, hældes olien fra.
  5. Skru ned for varmen og hæld soyablandingen over kartoflerne og læg låg på - lad det små simre i 5-7 minutter under låg, men hold øje. Det koger ret hurtigt ind.
  6. Tag låget af et par minutter og lad saucen koge tykt ind til en sirup, som glaserer alle kartoflerne - pas på med at rode for meget i gryden med en ske, da de ellers vil falde fra hinanden. Ryst eventuelt bare med gryden.
  7. Hæld de glaserede kartofler direkte over i en skål, drys med sesamfrø og server med det samme.
Del

Seneste nyt