Bagværk

Gammeldags kringle

Som bedstemor laver den!

Gammeldags kringle
Gammeldags kringle
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 17. oktober 2020

En gammeldags kringle kan noget specielt – man har tit fået den hos bedsteforældrene, som i årenes løb enten har kreeret en gammel familieopskrift eller blevet mestre i at lave den klassiske fra Hjemmet.

En dejlig gærkage med lækkert fyld og sprød 'topping'.

Jeg har lavet min version af den klassiske kringle med marcipan-remonce og masser af det!

Du kan se opskriften herunder.

OBS: Opskriften kan enten give en meget stor kringle, eller to almindelige. Dit valg!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 40 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Hvedemel 400 gram
Rørsukker 1.50 dl
Gær 30 gram
Kardemomme 1.50 tsk
Salt 0.50 tsk
Smør (til dejen) 80 gram
Sød- eller letmælk 1.50 dl
Æg 2 stk
Marcipan 100 gram
Smør (til remoncen) 100 gram
Mandler 2 spsk.
Æg, til pensling 1 stk
Vaniljesukker 1 spsk.

Fremgangsmåde