Mandekogebogen

Garlic Butter Steak Potatoes

One-pan ret med smør, kød og kartofler!

Bøf og kartofler har alle dage været et godt match - hvad enten vi så snakker en hakkedreng med bearnaisesauce og bådkartofler eller vi snakker en medium-rare T-Bone med triple cooked fries og sovs.

Men det behøver ofte ikke være så fancy for at smage godt. Det handler i bund og grund om to ting - den rigtige tilberedning af kartofler og en god udskæring.

Jeg har leget lidt med idéen om 'onepot-måltidet på pandefronten og kreeret en uimodståelig, nem og lækker ret, som jeg døber Garlic Butter Steak Potatoes.

En skøn omgang smørstegte kartofler med strimler af oksekød vendt i endnu mere smør og revet hvidløg, sriracha og soya.

I mit seneste samarbejde med Dyrbar har jeg kastet mig over deres udskæring Edderkoppen, som er en samling af små møre muskler, og skæres tæt ved nøglebenet - denne udskæring er af kalv og giver en masse potent smag og mørhed.

Du kan også bruge flanksteak, tykstegsbøf og andre bøf-udskæringer, men du vinder noget på smagen ved at prøve Edderkoppen!

Tricket er at stege kartoflerne i rigeligt smør (og olie, for at smørret kan komme op i temperatur uden at branke) og når de er gaffel-møre skubber du dem til side og smider det marinerede kød på og steger det ved hård varme - den væske, der vil komme fra kødet og marinaden bliver også opsuget af kartoflerne, så det hele bliver en herlig smagfuld omgang!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Garlic Butter Steak Potatoes

Pandeguf!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram små kartofler
  • 300 gram kød (eksempelvis edderkoppen, flanksteak, ribeye, etc.)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk sriracha, chilisauce
  • 3 spsk. smør
  • ½ håndfuld frisk timian (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Skær din kød i små aflange wokstrimler - hæld dem i en skål og bland dem sammen med 2 revne hvidløg, soya, sriracha, salt og peber. Lad det stå og trække, mens du forbereder kartoflerne. Bland et det tredje revet hvidløg op med en spiseskefuld smør.
  2. Skrub dine kartofler, men behold skrællen på. Skær dine kartofler over på midten (er de lidt store, så del dem i tre). Hæld 2 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og bring det op på middelhøj varme. Smid kartoflerne på, når smørret bruser op - steg dem gyldne og møre i ca. 12-15 minutter. De er klar, når du kan stikke en gaffel i dem.
  3. Når kartoflerne er møre, skubbes de til side og kødet smides på panden - steg det hårdt af, mens du smider hvidløgssmørret over kartoflerne og roder det rundt. Saften og marinaden fra kødet vil også sive over til kartoflerne, så de absorberer mere smag. Når kødet er færdigtilberedt kan du drysse med lidt frisk timian og salt over - serveres på panden sammen med lidt af pandesaucen!
Del

Seneste nyt

Annonce