Aftensmad
Garlic Butter Steak Potatoes
One-pan ret med smør, kød og kartofler!
Bøf og kartofler har alle dage været et godt match – hvad enten vi så snakker en hakkedreng med bearnaisesauce og bådkartofler eller vi snakker en medium-rare T-Bone med triple cooked fries og sovs.
Men det behøver ofte ikke være så fancy for at smage godt. Det handler i bund og grund om to ting – den rigtige tilberedning af kartofler og en god udskæring.
Jeg har leget lidt med idéen om 'onepot-måltidet på pandefronten og kreeret en uimodståelig, nem og lækker ret, som jeg døber Garlic Butter Steak Potatoes.
En skøn omgang smørstegte kartofler med strimler af oksekød vendt i endnu mere smør og revet hvidløg, sriracha og soya.
I mit seneste samarbejde med Dyrbar har jeg kastet mig over deres udskæring Edderkoppen, som er en samling af små møre muskler, og skæres tæt ved nøglebenet – denne udskæring er af kalv og giver en masse potent smag og mørhed.
Du kan også bruge flanksteak, tykstegsbøf og andre bøf-udskæringer, men du vinder noget på smagen ved at prøve Edderkoppen!
Tricket er at stege kartoflerne i rigeligt smør (og olie, for at smørret kan komme op i temperatur uden at branke) og når de er gaffel-møre skubber du dem til side og smider det marinerede kød på og steger det ved hård varme – den væske, der vil komme fra kødet og marinaden bliver også opsuget af kartoflerne, så det hele bliver en herlig smagfuld omgang!
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Små kartofler
600 gram
Kød (eksempelvis Edderkoppen, flanksteak, ribeye, etc.)
300 gram
Hvidløg
4 fed
Soyasauce
2 spsk.
Sriracha, chilisauce
1 tsk
Smør
3 spsk.
Frisk timian (kan undlades)
0.50 håndfuld
Fremgangsmåde
Læs også: