Aftensmad

Garlic Butter Steak Potatoes

One-pan ret med smør, kød og kartofler!

Garlic Butter Steak Potatoes
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. september 2022

Bøf og kartofler har alle dage været et godt match – hvad enten vi så snakker en hakkedreng med bearnaisesauce og bådkartofler eller vi snakker en medium-rare T-Bone med triple cooked fries og sovs.

Men det behøver ofte ikke være så fancy for at smage godt. Det handler i bund og grund om to ting – den rigtige tilberedning af kartofler og en god udskæring.

Jeg har leget lidt med idéen om 'onepot-måltidet på pandefronten og kreeret en uimodståelig, nem og lækker ret, som jeg døber Garlic Butter Steak Potatoes.

En skøn omgang smørstegte kartofler med strimler af oksekød vendt i endnu mere smør og revet hvidløg, sriracha og soya.

I mit seneste samarbejde med Dyrbar har jeg kastet mig over deres udskæring Edderkoppen, som er en samling af små møre muskler, og skæres tæt ved nøglebenet – denne udskæring er af kalv og giver en masse potent smag og mørhed.

Du kan også bruge flanksteak, tykstegsbøf og andre bøf-udskæringer, men du vinder noget på smagen ved at prøve Edderkoppen!

Tricket er at stege kartoflerne i rigeligt smør (og olie, for at smørret kan komme op i temperatur uden at branke) og når de er gaffel-møre skubber du dem til side og smider det marinerede kød på og steger det ved hård varme – den væske, der vil komme fra kødet og marinaden bliver også opsuget af kartoflerne, så det hele bliver en herlig smagfuld omgang!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Små kartofler 600 gram
Kød (eksempelvis Edderkoppen, flanksteak, ribeye, etc.) 300 gram
Hvidløg 4 fed
Soyasauce 2 spsk.
Sriracha, chilisauce 1 tsk
Smør 3 spsk.
Frisk timian (kan undlades) 0.50 håndfuld

Fremgangsmåde