Til børnefødselsdage er farverige kager altid et hit – og hvilken anden velkendt klassiker er bedre til formålet end giftkage?
Kagens navn refererer den den skrigende grønne farve, som man får i dejen ved at tilføje konditorfarve – i al sin enkelthed er det egentlig bare en simpel sandkage tilsmagt med lidt mandel-essens.
Men den fungerer bare – og hvem elsker ikke hjemmebagt sandkage?
En giftkage er en klassisk kage, som er kendt for sin bløde, lette og luftige konsistens, og dens smag er mild og delikat.
For at lave en giftkage, bliver smør og sukker pisket sammen, indtil det er lyst og luftigt. Derefter tilsættes æggene, en ad gangen, og piskes indtil blandingen er glat og homogen. Så tilføjer man farve for at få gift-effekten.
Herefter tilsættes mel og bagepulver gradvist til blandingen, og dejen piskes indtil den er jævn og glat. Til sidst hældes dejen i en smurt eller beklædt kageform og bages i ovnen, indtil kagen er gyldenbrun og gennembagt.
En giftkage kan serveres som den er eller pyntes med flormelis, frugt, glasur eller andre toppings.
Perfekt til børnefødselsdag som en lille overraskelse eller farverig kagebord til hele familien.
Fang en klassisk opskrift på giftkage herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Smør
300 gram
Sukker
300 gram
Æg
3 stk
Hvedemel
300 gram
Bagepulver
1.50 tsk
Sødmælk el. mælk
2 dl
Konditorfarve, grøn
1.50 spsk.
mandel-essens
1 spsk.
Læs også: