Aftensmad

Gilgeori: Koreansk toast med æg og grøntsager

Nem og anderledes toast!

Gilgeori: Koreansk toast med æg og grøntsager
Gilgeori
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. marts 2022

En god, gammelsdags toast går man aldrig galt i byen med – du ved, hvidt brød, hamburgerryg, ost og ketchup.

Simpelt og godt.

Men hvis du har lyst til at prøve noget lidt udover det sædvanlige?

Så skal du vende næsen mod det koreanske køkken, hvor man på deres streetfood-markeder kan få en Gilgeori-toast.

Meget simpelt – friske, sprøde grøntsager svøbt i æg og lagt mellem to skiver smørstegt brød.

Skal det være helt autentisk, så skal man have en skefuld sukker på 'æggekagen' inden servering – men det smager også fint uden.

Klassisk dressing er almindelig ketchup – men det klæder den med en god klat chilisauce!

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 1 pers.

Ingredienser

Gulerod 0.50 stk
Spidskål/hvidkål etc. 1 håndfuld
Løg 0.50 stk
Forårsløg 1 stk
Æg 2 stk
Salt + peber 0.50 tsk
Brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.) 2 stk
Smør, til stegning 40 gram
Chilisauce eller ketchup 1 dl
Rørsukker, kan undlades 1 tsk

Fremgangsmåde