Mandekogebogen

Græske fladbrød

Perfekt til gyros!

Fladbrød fås i mange forskellige former og opskrifter - denne er af den græske oprindelse med luftige, bløde og samtidig sprøde nuancer.

Tricket er i denne opskrift at bruge mælk frem for vand - det gør, at dejen bliver luftig og smidig, hvilket brødene til sidst også bliver, så de er perfekte til at folde til en fyld gyros!

Se med herunder:

ANNONCE

Græske fladbrød

Luftige fladbrød.

4 portioner 4 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 4 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 320 gram hvedemel
  • ½ dl rapsolie
  • ½ tsk fint salt
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Bland melet sammen med salten og tilsæt blot mælken og olien. Rør grundigt rundt, og når dejen har samlet sig, hældes den ud på et meldrysset bord.
  2. Ælt den lidt i hånden - eventuelt med lidt mere mel - indtil den ikke klistrer mere.
  3. Del den i fire lige store portioner og rul dem ud til en flad cirkel med en diameter på ca. 20 centimeter.
  4. Varm en pande op på høj varme og smid dem på en af gangen - de skal have ca. 1,5 minut på hver side. Men kig ofte til dem, så de små lækre afbagte pletter på brødet ikke lige pludselig bliver sorte!
  5. Læg de afbagte fladbrød på et viskestykke og pak dem ind, indtil der skal serveres.
Del

Seneste nyt