Græske fladbrød
Perfekt til gyros!
Fladbrød fås i mange forskellige former og opskrifter - denne er af den græske oprindelse med luftige, bløde og samtidig sprøde nuancer.
Tricket er i denne opskrift at bruge mælk frem for vand - det gør, at dejen bliver luftig og smidig, hvilket brødene til sidst også bliver, så de er perfekte til at folde til en fyld gyros!
Se med herunder:
Græske fladbrød
Luftige fladbrød.
4 portioner
4 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 4 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 4 minutter
Ingredienser
- 320 gram hvedemel
- ½ dl rapsolie
- ½ tsk fint salt
- 2 dl mælk
Fremgangsmåde
- Bland melet sammen med salten og tilsæt blot mælken og olien. Rør grundigt rundt, og når dejen har samlet sig, hældes den ud på et meldrysset bord.
- Ælt den lidt i hånden - eventuelt med lidt mere mel - indtil den ikke klistrer mere.
- Del den i fire lige store portioner og rul dem ud til en flad cirkel med en diameter på ca. 20 centimeter.
- Varm en pande op på høj varme og smid dem på en af gangen - de skal have ca. 1,5 minut på hver side. Men kig ofte til dem, så de små lækre afbagte pletter på brødet ikke lige pludselig bliver sorte!
- Læg de afbagte fladbrød på et viskestykke og pak dem ind, indtil der skal serveres.