Bagværk

Grødboller

En nem klassiker på grødboller!

Grødboller
Grødboller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. september 2020

Grødboller er en interessant størrelse i bageuniverset, da det i sin oprindelse egentlig handlede om at bruge en rest af en grød – men ved at bruge det i bagværket får man en mere svampet, luftig og saftig oplevelse på smagen.

Og jeg har eksperimenteret lidt med grødbolle-opskriften, hvoraf jeg har brugt havregrød som base – men du kan sagtens bruge eksempelvis boghvedegrød, byggrynsgrød, grovvalede gryn og hele molevitten til denne opskrift.

Den er nem og lækker – og så kan den både bages på dagen eller gemmes til morgenen efter!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Havregryn 4 dl
Vand 6 dl
Salt 1.50 tsk
Gær 20 gram
Hvedemel 350 gram
Fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.) 50 gram

Fremgangsmåde