Aftensmad

Grønkålsfrikadeller

Sprøde, sunde grøntsagsdunser!

Grønkålsfrikadeller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. september 2022

Grønkål er en lækker kåltype, der kan give dig frisk og sundt grønt helt ind i vinteren – men det er også lidt begrænset, hvor meget man kan variere en grønkålssalat uden at blive træt af det.

Og hvis du lige mangler noget af bruge din grønkål til i perioden mellem sensommer og tiden til grønlangkål?

Så skal du helt sikkert prøve mine grønkålsfrikadeller!

I samme ånd som de uhyre populære squash-frikadeller er disse frikadeller kødfri, og med omdrejningspunkt omkring en råvare i sæson.

Grønkålsfrikadellerne er krydrede, sprøde og smagfulde – foruden finthakket grønkål bruger jeg også forårsløg, hvidløg og chili, samt spidskommen, koriander og muskat til både at spice det op og for at give det lidt associationer til grønlangkål med muskatnød.

Til at binde det sammen bruger jeg æg og hvedemel – men du kan også sagtens bruge glutenfri alternativer såsom kikærtemel. 

Grønkålsfrikadellerne kan sagtens fryses ned og gemmes i måneder.

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Grønkål (ribbet og finthakket) 100 gram
Forårsløg 2 stk
Hvidløg 2 stk
Rød chili 1 stk
Fetaost 100 gram
Æg 2 stk
Hvedemel (eller glutenfri alternativer) 3 spsk.
Sennep 1 spsk.
Koriander, stødt 1 tsk
Spidskommen, stødt 1 tsk
Salt + peber 0.50 tsk
Muskatnød, revet 0.50 tsk

Fremgangsmåde