Mandekogebogen

Grundopskrift på tærtedej (mørdej)

Så går du aldrig galt i byen!

En grundopskrift på tærtedej er en vigtig spiller i både det salte og det søde køkken - og når først den sidder i skabet, så kan du freestyle med fyld lige så meget du vil!

Se med herunder, hvis du lige vil have grundopskriften på en sprød og lækker tærtebund:

ANNONCE

Tærtedej (Mørdej)

Nem grundopskrift.

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2½ dl hvedemel
  • 100 gram koldt smør
  • 3 spsk. vand
  • 1 spsk. rørsukker (hvis det er en desserttærte)

Fremgangsmåde

  1. Hæld hvedemel i en skål og snit det kolde smør i små tern ned i hvedemelet.
  2. Smuldr melet og smørret med dine fingre, indtil det er helt grynet og fordelt.
  3. Hæld massen ud på køkkenbordet og saml dejen hurtigt med et par spiseskefulde vand. Den skal blot samle sig, den må ikke æltes!
  4. Lad den hvile i køleskabet 1 time.
  5. Når den skal bages: Rul dejen ud, læg den i en tærteform og bag den i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter - lad den køle af og giv den herefter det ønskede fyld.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt