Grundopskrift på tærtedej (mørdej)
Så går du aldrig galt i byen!
En grundopskrift på tærtedej er en vigtig spiller i både det salte og det søde køkken - og når først den sidder i skabet, så kan du freestyle med fyld lige så meget du vil!
Se med herunder, hvis du lige vil have grundopskriften på en sprød og lækker tærtebund:
Tærtedej (Mørdej)
Nem grundopskrift.
4 portioner
10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 2½ dl hvedemel
- 100 gram koldt smør
- 3 spsk. vand
- 1 spsk. rørsukker (hvis det er en desserttærte)
Fremgangsmåde
- Hæld hvedemel i en skål og snit det kolde smør i små tern ned i hvedemelet.
- Smuldr melet og smørret med dine fingre, indtil det er helt grynet og fordelt.
- Hæld massen ud på køkkenbordet og saml dejen hurtigt med et par spiseskefulde vand. Den skal blot samle sig, den må ikke æltes!
- Lad den hvile i køleskabet 1 time.
- Når den skal bages: Rul dejen ud, læg den i en tærteform og bag den i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter - lad den køle af og giv den herefter det ønskede fyld.