Bagværk
Grundopskrift til surdej
Grundbasen til dit livs bedste brød!
Surdej er lidt af en sjov størrelse i køkkenet. Den er fantastisk at have ved hånden til bagning af diverse brød og rugbrød, men har også den famøse evne til at drille lidt – jeg har lavet surdej i mange herrens år efterhånden, og hver gang jeg laver en ny, sker der nærmest en ny proces. Selv med samme opskrift. Her er en fin lille grundopskrift, som ved den rette udvikling kan bruges til alskens tryllerier i køkkenet.
Skal du ikke bruge den i et stykke tid, så stil den i en lufttæt beholder i køleskabet. Der kan den holde sig i rigtig lang tid, hvis du sørger for at friske den op hver 2. uge med en ny portion mel.
Når du så skal bruge den, skal du bare tage den ud på køkkenbordet, fodre den med lidt mere vand og mel, hvorefter den gerne skulle være aktiv igen efter en 5-6 timer.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Groft rugmel
50 gram
Vand
3 dl
Hvedemel
200 gram
Fremgangsmåde
Læs også: