Bagværk

Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping

Når øl og chokolade går hånd i hånd!

Guinness-chokoladekage med flødeskumstopping
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. januar 2018

Hvem kan ikke altid spise lidt ølkage? Her snakker vi ikke den klassiske form for ølkage, som gerne komplimenteres med et lag tandsmør – men derimod en svampet, intens chokoladekage lavet på den klassiske Guinness-porter.

Den er dyb, intens og svampet i smagen – og så har man lavet det famøse 'skum' på toppen af øllen med flødeskum.

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Tilberedningstid 70 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Guinness 250 ml
Smør 250 gram
Kakaopulver, usødet 100 gram
Rørsukker 400 gram
Æg 3 stk
Hvedemel 300 gram
Mørk chokolade, 70 % 70 gram
Creme Fraiche 150 gram
Natron 1 tsk
Vaniljesukker 2 tsk
Piskefløde 250 ml

Fremgangsmåde