Gullash Pie
Twist på en klassiker!
Klar på et lille twist på den klassiske gullash?
Ofte spiser man jo kartoffelmosen til retten - men hvorfor ikke lige gøre det til en mere integreret del af retten?
Bagt kartoffelmos er en undervurderet lille måde at gøre kartoflen endnu mere attraktiv - så herunder får du en lille hurtig opskrift på noget, jeg bedst kan beskrive som Gullash Pie!
Gullash Pie
Lækker simreret!
4 portioner
2 timer, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ingredienser
- 500 gram oksebov, tern
- 4 stk gulerod
- 250 gram champignon
- 3 stk laurbærblade
- 2 spsk. hvedemel
- 400 gram hakkede tomater
- 300 ml bouillon
- 2 tsk salt
- 1½ spsk. paprika
- 2 stk løg
- 1 tsk friskkværnet peber
- 800 gram kartofler
- 50 gram smør
- ½ tsk muskatnød, revet
Fremgangsmåde
- Start med at vende kødstykkerne i hvedemel, så de er dækket - ryst overskydende af.
- Brun kødet i lidt olie og smør på panden, indtil det har fået lidt stegeskorpe. Læg kødstykkerne til side.
- Svits løg i en tykbundet gryde og tilsæt champignon i skiver, indtil de har mistet en del væde.
- Skær gulerødderne i skiver og bland dem i gryden sammen med kødet.
- Tilsæt hakket tomat, bouillon, laurbærblade og tilføj herefter krydderierne - lad det simre i ca. 2 timer ved svag varme, hvor du smager til undervejs.
- Mens retten simrer, koger du kartoflerne i små stykker i ca. 15 minutter.
- Tilføj smørret og muskatnød, eventuelt lidt mælk for en mere medgørlig konsistens - og rør det til en sammenhængende mos.
- Forvarm ovnen til 210 grader. Hæld gullash'en i en høj pande, som passer i størrelsen - læg kartoffelmosen på toppen og fordel laget, så det lukker helt til.
- Bag i 28-30 minutter og server rygende varmt!