Mandekogebogen

Gullash Pie

Twist på en klassiker!

Klar på et lille twist på den klassiske gullash?

Ofte spiser man jo kartoffelmosen til retten - men hvorfor ikke lige gøre det til en mere integreret del af retten?

Bagt kartoffelmos er en undervurderet lille måde at gøre kartoflen endnu mere attraktiv - så herunder får du en lille hurtig opskrift på noget, jeg bedst kan beskrive som Gullash Pie!

ANNONCE

Gullash Pie

Lækker simreret!

4 portioner 2 timer, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram oksebov, tern
  • 4 stk gulerod
  • 250 gram champignon
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 spsk. hvedemel
  • 400 gram hakkede tomater
  • 300 ml bouillon
  • 2 tsk salt
  • 1½ spsk. paprika
  • 2 stk løg
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 800 gram kartofler
  • 50 gram smør
  • ½ tsk muskatnød, revet

Fremgangsmåde

  1. Start med at vende kødstykkerne i hvedemel, så de er dækket - ryst overskydende af.
  2. Brun kødet i lidt olie og smør på panden, indtil det har fået lidt stegeskorpe. Læg kødstykkerne til side.
  3. Svits løg i en tykbundet gryde og tilsæt champignon i skiver, indtil de har mistet en del væde.
  4. Skær gulerødderne i skiver og bland dem i gryden sammen med kødet.
  5. Tilsæt hakket tomat, bouillon, laurbærblade og tilføj herefter krydderierne - lad det simre i ca. 2 timer ved svag varme, hvor du smager til undervejs.
  6. Mens retten simrer, koger du kartoflerne i små stykker i ca. 15 minutter.
  7. Tilføj smørret og muskatnød, eventuelt lidt mælk for en mere medgørlig konsistens - og rør det til en sammenhængende mos.
  8. Forvarm ovnen til 210 grader. Hæld gullash'en i en høj pande, som passer i størrelsen - læg kartoffelmosen på toppen og fordel laget, så det lukker helt til.
  9. Bag i 28-30 minutter og server rygende varmt!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt