Mandekogebogen

Hjemmebagt citronmåne

Saftig, syrlig og uimodståelig!

Citronmåne har i mange år ikke ligefrem været synonym med smagfuldt bagværk, men derimod den lidt uheldige tørre halvmåne med gul glasur på tankstationen.

Det skal vi lave om på!

En hjemmebagt citronmåne er nemlig en helt anden snak - med rigelige mængder smør og citron får man nemlig en fantastisk svampet, blød og lækker citronmåne, som lige toppes med glasur smagt til med citronsaft.

Og så holder den sig saftig rigtig længe!

Se med herunder:

ANNONCE

Citronmåne

Saftig og syrlig!

10 portioner 35 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram smør, stuetempereret
  • 250 gram rørsukker
  • 250 gram hvedemel
  • ½ stk vaniljestang
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1½ stk stor citron, økologisk
  • 4 stk æg
  • 1 tsk bagepulver, kan undlades
  • 110 gram marcipan
  • 2 dl flormelis

Fremgangsmåde

  1. Rør den stuetempererede smør sammen med sukker, så det bliver lækkert og luftigt. Fjern kornene fra den halve vaniljestang og Brug lidt af sukkeret til at fordele kornene - tilsæt dem i smør-sukkermassen.
  2. Riv marcipanen i fine stykker og rør sammen med smørmassen.
  3. Tilsæt æg under omrøring - et af gangen, indtil massen er ensformig igen.
  4. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål for sig og si det ned i massen. Rør herefter grundigt rundt i dejen.
  5. Riv al skallen af citronen og pres saften ud af den. Tilsæt skal og saft til dejen og rør rundt.
  6. Smør en springform på 20-22 cm i diameter med smør og hæld dejen i. Bag dem i en forvarmet ovn på 170 grader - alt efter ovnens temperament tager det 1 time og 10-15 minutter. Mærk med en stegenål. Kagen skal være svampet, men der skal helst ikke sidde ubagt dej på.
  7. Lad den køle helt af. Pres saften fra den sidste halve citron og bland det sammen med flormelissen, indtil du har en lind glasur. Hæld det over den afkølede kage, riv lidt af skallen på og servér!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt