Mandekogebogen

Hjemmebagte hvidløgsflutes

Perfekt snack til aftensmaden.

Hvidløgsbrød er altid en klassiker som en lille sidekick til aftensmaden - sprød udenpå, blød, lækker og cremet i midten!

Og de er faktisk ganske nemme at lave selv - faktisk kan du jo sådan set bruge din yndlingsopskrift på flutes til netop dette formål.

Det eneste, det kræver er, at du lige får styr på smørret og måden, hvorpå den får lov til at smelte sig lækkert ned i brødet.

Herunder får du en simpel opskrift på et brød, som er blevet opgraderet til hvidløgsbrød.

Ikke et øje tørt!

ANNONCE

Hjemmebagte hvidløgsflutes

Nemt og lækkert!

3 portioner 50 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 450 gram hvedemel
  • 4½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 15 gram gær
  • 80 gram smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. hakket persille, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt herefterf hvedemelet og ælt det på en maskine i ca. 5 minutter.
  2. Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter.
  3. I mellemtiden presser du 4 fed hvidløg ned i smørret og eventuelt tilsætter lidt hakket persille for urtesmag og farvespil. Rør det godt sammen og læg det enten i husholdningspapir eller en frysepose, så du kan forme det til en 'stang' smør. Smid den i fryseren, mens dejen hæver.
  4. Forvarm ovnen til 220 grader. Form nu dejen til 2 store eller 2 små aflange flutes ved at rulle dejen ud til en tynd pølse. Tryk den flad og fold siderne indover midten. Læg brødene med samlingen ned ad.
  5. Bag dem gyldne i ca. 15-20 minutter. Tag brødene ud og skru herefter ovnen op på 250 grader varmluft.
  6. Lad dem køle af i nogle minutter, hvorefter du skærer dybe riller i brødet. Du må ikke skære helt i gennem.
  7. Skær nu skiver af den halvfrosne smør, og læg dem ned i mellem rillerne på brødet. Smid brødet ind igen og giv dem ca. 4-5 minutters hård varme.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt