Mandekogebogen

Hjemmebagte mini-flutes

hvide, luftige små flutes.

Hvide mini-flutes - hvem husker ikke dem gennem tiden?

Du husker dem nok bedst som frost-brød, man altid lige fik serveret til børnefødselsdage, grillaftener og strandture tilbage i 90'erne og fremad. 

De kunne sgu noget - de var tilpas hvide, bløde og luftige til, at de nærmest kunne bruges til alle formål.

Hvad enten man brugte dem til at skrabe det sidste ketchup eller kartoffelsalat af tallerkenen, eller bare lige som en stærk afslutter på et lækkert grillmåltid.

Og man ser dem ikke så tit længere?

Så det skal vi gøre noget ved!

Jeg har lavet en opskrift i forsøget på at genskabe lidt af de gode minder i form af hjemmebagte mini-flutes - de er hvide, de er bløde og de er luftige!

Og så er de nemme at lave og passer stadigvæk perfekt til grillmad, sommeraftener og picnic-turen. 

Tricket er at bage dem ved knap så høj varme og så i kortere tid - det gør, at de ikke danner en for sprød og mørk skorpe, men i stedet forbliver hvide og luftige. Både indeni og udenpå.

Brødene kan bruges til madpakken, køreturen og så kan de også bruges til kuvertbrød - hvis du gerne vil have lidt sundhed indover, så kan du også spæde til med lidt frø og kerner til min opskrift.

Fang den herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mini-flutes

Hvide og lækre!

10 portioner 1 time, 19 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 14 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 3 dl mælk
 • 350 gram hvedemel
 • 30 gram gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Hæld mælken i en skål og opløs gær og sukker heri - tilsæt herefter hvedemel og salt og ælt det i 2-3 minutter på enten røremaskine eller i hånden.
 2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den i hånden, indtil den ikke klistrer længere - form den til en bold og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter.
 3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft - fordel herefter dejen i 10 lige store portioner.
 4. Klem hver dejportion ud til en lille rektangel - fold hvert hjørne ind mod midten (så det til sidst ligner en ruder). Vend dem op med samlingen nedad og læg dem på en bageplade med bagepapir. Klem dem gerne lidt sammen i enderne, så de ligner små flutes, som er tykke på midten og tynde i enderne.
 5. Når ovnen er varm lægger du et snit i midten af hver flute med en meget skarp kniv - smid dem herefter i ovnen og bag dem ved varmluft i 8 minutter. Skru herefter ned på almindelig ovn og giv dem de sidste 6 minutter.
 6. Tag dem herefter ud af ovnen og lad dem afkøle let inden brug.
Del

Seneste nyt

Annonce