Hjemmelavede nuggets
Fastfood-klassikeren med sursød-sauce.
En af helt de helt klassiske snacks på fastfood-fronten er de klassiske nuggets.
Helt simpelt - saftig kylling svøbt i en sprød panering og en tur i den gyldne brønd.
Herunder får du tricket til, hvordan du får den rigtig panering, som både er sprød og dækker hele kyllingen.
Næsten ligesom dem, du er vant til hos din lokale fastfood-pusher.
Og desuden en simpel og god opskrift på sursød-sovs!
Følg med herunder:
Nuggets
Sprøde og lækre!
12 portioner
1 time, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk løgpulver/hvidløgspulver
- 1½ tsk salt
- ½ dl eddike
- ½ stk citron, økologisk
- 3 spsk. soyasauce
- 1½ spsk. majsstivelse
- ½ dl honning, sirup eller sukker
- 1 stk æg
- ½ dl mælk
- ½ l fritureolie/solsikkeolie/rapsolie/palmin
Fremgangsmåde
- Start med kødet - læg dine kyllingebryster på et skærebræt med et stykke bagepapir over og bank dem lidt flade, så de bliver jævne i højden. Skær herefter kyllingerne ud i mundrette nuggets-størrelser.
- Hæld hvedemel, løgpulver og salt i en pose og ælt det rundt - hæld herefter kyllingestykkerne i og ryst grundigt. De skal helt dækkes.
- Klæk ægget ud i en skål og tilsæt mælken - pisk det rundt til den flydende masse. Dyp alle kyllingestykkerne i, så de er helt dækket af ægget - hvedemelet fra før hjælper med at få det til at sidde bedre fast. Lad dem dryppe af, inden alle kyllingestykkerne ryger tilbage i posen.
- Ryst nu grundigt posen igen, så de bliver coatet en sidste gang (man kan også gentage denne proces igen, hvis de skal være ekstra sprøde!).
- Læg dem nu på en tallerken og stil dem i køleskabet en times tid, så paneringen kan sætte sig bedre.
- I mellemtiden laves sursød-dippen ved at blande eddike, sirup, soya, majsstivelse og saft fra en halv citron sammen i en skål - kog det langsomt op, og når det tykner, smages den til med eventuelt mere syre eller sødme. Lad dem køle af i en skål.
- Varm olien op i en mindre gryde, så du får lidt højde på - den skal nå op til ca. 175-180 grader.
- Steg dine nuggets af flere omgange - ca. 5-6 minutter, hvor du sørger for at vende dem rundt flere gange, så varmen fordeles jævnt og de får en pænt, brun overflade. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og servér dem straks med dippen!