Mandekogebogen

Hjemmelavet chilisauce

Spicy sauce til at pifte dit måltid op!

En hjemmelavet chilisauce er et sikkert hit i husholdningen - du kan bruge den til alt!

Du kan enten bruge den til pifte dine retter op, til marinader eller bare bruge den som dressing til ting, som skal have et spark på smagsløgene. 

Og det smarte er, at du selv kan justere stærkhedsgraden med diverse chilier.

Jeg har lige høstet en ordentlig røvfuld chilier, hvoraf de mere mildere af slagsen (Anaheim, jalapenos, Jamaican Bell) og de stærkere af slagsen (Habanero) står for skud til årets chilisauce -  og det er nok i den stærke ende for almindelige 'dødelige'.

Du ved chilisaucen, hvor man bare lige skal have et par dråber for at opnå maksimal effekt - og dog stadigvæk kunne smage chilien uden at drukne i tårer!

Jeg elsker spicy mad - så herunder får du en god solid opskrift på en grund-chilisauce, hvor du selv kan justere på intensiteten.

Et godt målestok er:

Stærk sauce: 80/20 fordeling af stærke vs. milde chilier

Mellem: 60/40 fordeling af stærke vs. milde chilier

Mild: 10/90 fordeling af stærke vs. milde chilier

ANNONCE

Chilisauce

Spicy og nemt!

1 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 10 stk blandede chilier
  • 8 stk cherrytomater
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ spsk. sukker
  • ½ dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • ½ dl fransk æblecidereddike

Fremgangsmåde

  1. Fjern stilken fra dine chili og hak både kødet og kernerne i mindre stykker.
  2. Hak tomater, løg og hvidløg i mindre stykker og hæld op i en blender sammen med chilien.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og blend massen grundigt.
  4. Hæld massen i en gryde og lad det simre i ca. 20 minutter - her er det en god idé at smage lidt til, hvis du er klar til et hestespark på smagsløgene!
  5. Hæld saucen på et skoldet glas og sæt på køl. Den kan som minimum holde sig en måned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt