Mandekogebogen

Hjemmelavet kirsebærsauce

Luksusudgaven til ris a la manden!

Mod på at lave din egen kirsebærsauce? Kig med i opskriften herunder.

Der er en række ting, man altid skal have til jul - foruden brunede kartofler og brun sauce kræver det også en ris a la mande til dessert!

Og dertil hører sig jo altid en sauce - mens mange eksperimenterer med nye versioner, så har jeg nu altid været fan af den klassiske med kirsebær.

Jeg har dog piftet opskriften lidt op med portvin og citronsaft, som giver en dybere smag, lidt mere balance og ikke mindst en lækker, velsmagende sauce til juledesserten.

Og med en posefuld solmodne, nærmest lilla kirsebær i fryseren fra min forældres have fra i sommers - så er der ikke et øje tørt!

Se den nemme opskrift herunder:

ANNONCE

Kirsebærsauce

Nemt og lækkert.

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram kirsebær, udstenede
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1½ dl portvin
  • ½ stk citron, økologisk
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Kog vand, sukker, saften af den halve citron og portvin op i en gryde.
  2. Tilsæt den halve vaniljestang og lad det simre i 5-6 minutter. Smag til undervejs og juster, om der skal mere portvin i alt efter hvilken type, du vælger.
  3. Tilsæt herefter de halve kirsebær og lad dem simre med i 3-4 minutter.
  4. Opløs majsmel i lidt koldt vand og jævn saucen med lidt af gangen - smag igen til undervejs, da du godt kan tilføre lidt ekstra portvin, hvis smagen er blevet mindsket af kirsebærrene.
  5. Når den har den rette cremede konsistens kan den enten serveres med det samme eller hældes den på et skoldet glas. Vil man være på forkant med julen så kan saucen sagtens laves en måned forinden - lidt ekstra portvin til sidst kan forlænge holdbarheden.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt