Hjemmelavet mayonnaise
En vigtig grunddressing!
Hjemmelavet mayonnaise smager bare bedre! Og her får du en nem og lækker opskrift på at lave den selv fra bunden.
Når den er i hus, kan du arbejde videre med at lave det til en remoulade, bruge den i salater eller noget tredje!
Mayonnaise
Cremet og lækker!
4 portioner
10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 3 stk æggeblomme
- 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1 tsk dijon-sennep
- 1 tsk salt
- 3 dl rapsolie
Fremgangsmåde
- Sørg først og fremmest for at alle ingredienserne har samme temperatur.
- Bland æggeblommer sammen med eddike, dijon og salt, så det får en ensformig konsistens.
- Her skal armmusklerne i gang - nu pisker du en tynd stråle af olien ned i æggeblandingen lidt af gangen. Langsomt vil du få en tyk, cremet konsistens og hvidlig farve. Måske skal du ikke bruge alt olien - prøv den frem og mærk efter i konsistensen.
- Smag til med salt og peber - klar til servering!