Mandekogebogen

Hjemmelavet mayonnaise

En vigtig grunddressing!

Hjemmelavet mayonnaise smager bare bedre! Og her får du en nem og lækker opskrift på at lave den selv fra bunden.

Når den er i hus, kan du arbejde videre med at lave det til en remoulade, bruge den i salater eller noget tredje!

Mayonnaise

Cremet og lækker!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk æggeblomme
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 tsk dijon-sennep
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Sørg først og fremmest for at alle ingredienserne har samme temperatur.
  2. Bland æggeblommer sammen med eddike, dijon og salt, så det får en ensformig konsistens.
  3. Her skal armmusklerne i gang - nu pisker du en tynd stråle af olien ned i æggeblandingen lidt af gangen. Langsomt vil du få en tyk, cremet konsistens og hvidlig farve. Måske skal du ikke bruge alt olien - prøv den frem og mærk efter i konsistensen.
  4. Smag til med salt og peber - klar til servering!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt