Mandekogebogen

Hjemmelavet pasta

Nem opskrift på den bedste pasta!

Hjemmelavet pasta kan virke som en svær disciplin, men så længe man kender en god opskrift og guide som grundbase, så er det utroligt nemt!

Man skal bare tænke på, at der ca. skal 100 g mel til 1 æg - og derfra kan man så freestyle lidt med meltyper, smagsgivere eller bare holde det helt klassisk.

Herunder får du en god grundguide til, hvordan du laver hjemmelavet pasta!

ANNONCE

Pasta

Nem, hjemmelavet pasta!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 3 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Bland melet sammen med ægget, indtil det har en sammenhængende konsistens - og sørg så for at ælte det grundigt sammen.
  2. Opskriften siger 300 g hvedemel, men det er her, at du kan variere efter behov - du kan eventuelt prøve med ølandshvedemel for at få lidt mere smag, eller skifte 50-100 gram af hvedemelet ud fra en grovere meltype. Det giver en lækker smag!
  3. Lad nu dejen hvile i en pose i ca. 1 time i køleskabet.
  4. Når den skal bruges, rulles den på pastamaskinen - først deler du den i 3-4 stykker, så er det nemmere at arbejde med. Herefter arbejder du dem tyndere og tyndere på båndet, indtil du har den ønskede tykkelse. Brug eventuelt mere mel løbende, hvis det skulle klæbe sammen.
  5. Herefter kører du dem på pastaskæreren og får lange, lækre stykker pasta - kog dem i rigeligt saltet, spilkogende vand i 3-5 minutter.
  6. Hvis du ikke har en pastamaskine? Så kræver det bare lidt ekstra armkræfter - du kan rulle pastaen helt tyndt ud på bordet (sørg for rigeligt mel under). Herefter kan du med lidt finesse skære tynde strimler ud med en skarp kniv.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt