Mandekogebogen

Hjemmelavet rødkål

Klassisk og velsmagende!

Rødkål er en herlig spise - både råt i en salat og som den klassiske varme 'salat' til andesteg, flæskesteg og andre lignende måltider.

Og når man først har prøvet at lave en hjemmelavet udgave af den - så går du aldrig tilbage til det købte!

Herunder får du den klassiske opskrift på en god, velsmagende rødkål:

ANNONCE

Rødkål

Den bedste opskrift!

8 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ kilo rødkål
  • 3 dl ribssaft
  • 1½ dl eddike
  • 200 gram rørsukker
  • 1 spsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint og hæld det i en høj gryde.
  2. Tilsæt de resterende ingredienserne og sæt det til at simre. Lad det simre i ca. 1 time – smag til undervejs, og vurdér, hvordan du ønsker konsistensen. Nogle vil gerne have et bid, mens andre gerne vil have den helt blød - smag til løbende og sørg for, at der er fin balance mellem syre og sødme.
  3. Du kan ud fra denne opskrift freestyle alt det, du vil. Du kan krydre den med julekrydderier, give den lidt andefedt og mange andre ting. Jeg nyder den klassisk og simpel!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt