Hjemmelavet rødkål
Klassisk og velsmagende!
Rødkål er en herlig spise - både råt i en salat og som den klassiske varme 'salat' til andesteg, flæskesteg og andre lignende måltider.
Og når man først har prøvet at lave en hjemmelavet udgave af den - så går du aldrig tilbage til det købte!
Herunder får du den klassiske opskrift på en god, velsmagende rødkål:
Rødkål
Den bedste opskrift!
8 portioner
1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 1½ kilo rødkål
- 3 dl ribssaft
- 1½ dl eddike
- 200 gram rørsukker
- 1 spsk. salt
Fremgangsmåde
- Snit rødkålen fint og hæld det i en høj gryde.
- Tilsæt de resterende ingredienserne og sæt det til at simre. Lad det simre i ca. 1 time smag til undervejs, og vurdér, hvordan du ønsker konsistensen. Nogle vil gerne have et bid, mens andre gerne vil have den helt blød - smag til løbende og sørg for, at der er fin balance mellem syre og sødme.
- Du kan ud fra denne opskrift freestyle alt det, du vil. Du kan krydre den med julekrydderier, give den lidt andefedt og mange andre ting. Jeg nyder den klassisk og simpel!