Aftensmad

Hjemmelavet tortellini

Fyldt pasta med skinke og mozzarella.

Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 9. marts 2021

Hjemmelavede tortellinis er en himmerigs mundfuld fra det italienske køkken.

Det er i al sin enkelthed små pakker af pasta, som man vikler om et lækkert fyld, hvorefter de bliver kogt i saltet vand.

Tortellinis er nok den mest populære og udbredte opskrift på fyldt pasta fra det italienske køkken – hvor ravioli kommer stærkt på en andenplads.

Ravioli er de halvstore firkanter med lommer af fyld, mens ravioli ligner lidt en cirkel med en trekantet spids på – ofte omtalt som en ‘navle’.

Selve konceptet bag en tortellini fik sin oprindelse i Italien – nærmere bestemt i Emilia-regionen i Bologna.

Og som du nok kan regne ud på navnet af byen, så er de også medstiftere af den klassiske ret, de fleste danskere få et par gange om måneden – bolognese eller spaghetti med kødsovs.

Ofte laver man også en lille sauce til tortellini, eksempelvis en lille flødesovs eller en tomatsauce, som tortellinis kommer til at ligge i på tallerkenen.

Der findes utallige måder og opskrifter på tortellinis – og fyldet afhænger egentlig bare af, hvad du har lyst til.

Denne opskrift er en god, klassisk opskrift på hjemmelavet tortellini, hvor fyldet består af mozzarella, parmesanost, persille og italiensk skinke.

Det giver en pasta-mundfuld som er cremet, velsmagende og ret så vanedannende. 

Selve formen og foldning af tortellini er ofte på den måde, at man laver en lille firkant af pasta, hvor man folder den ene side indover fyldet, så man former en lille trekant.

Her forsegler man fyldet – derefter folder man de to længste ender af trekanten sammen, så de danner en lille ring med en spids på.

Men foldingen kommer ikke så nøje, da det vigtigste blot er, at du får klemt enderne sammen – og så findes de desuden i utallige former og størrelser.

Fang opskriften herunder:

Inspiration til en god tomatsauce til dine tortellinis finder du her – hjemmelavet tomatsauce

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 8 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Æg 3 stk
Durummel 300 gram
Bøffelmozzarella 100 gram
Parmesanost, revet 70 gram
Italiensk skinke, skiver 100 gram
Hakket persille 2 spsk.
Fint salt 0.50 tsk

Fremgangsmåde