Bagværk

Honningristet granola

Pift din morgenmad op med denne luksus-mysli!

Honningristet granola
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 16. marts 2018

Hvis man går og pusler lidt med forskellige morgenmadsvariationer, så går man aldrig galt i byen med en mysli – den kan komme på alt fra skyr, havregryn og endda spises for sig selv!

Men så er der også granola – og hvor ligger forskellen?

Flere har sagt til mig "Jamen granola – er det ikke bare et fancy ord for mysli?"

Og nej, der er én vigtig forskel.

Forskellen mellem granola og mysli ligger i det faktum, at mysli ofte er 'rå' – ment på den måde, at den består af gryn, kerner, frø og frugter, som serveres, som de er. Granola derimod er ristet i en sødende væske – eksempelvis honning. 

Den sunde udgave er selvfølgelig mysli – men granola giver lige et ekstra pift på smagen!

Herunder får den en nem og lækker opskrift på granola, som kan holde sig i flere uger. 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Sesamfrø 0.50 dl
Honning 140 gram
Mandler 1.50 dl
Hasselnødder 1.50 dl
Havregryn 3 dl
Solsikkekerner 2 dl
Hørfrø 1.50 dl
Ahornsirup 0.50 dl

Fremgangsmåde