Bagværk
Honningsnitter/Honningbomber
Krydrede honningkager med smørcreme og marmelade.
Honningkager hører sig til i julen – uanset om du laver honninghjerter, honningbomber eller honningsnitter.
Selve grundopskriften til alle tre opskrifter har den samme tilgang, hvor man laver en fordej med honning og mel i 2-4 uger (gerne meget længere).
De ikoniske honninghjerter fra Christianfeldt laves med flere måneder forinden.
Grunden til, at man laver en fordej er, at det er med til at udvikle smagen over en længere periode, da dejen fermenterer en smule ved stuetemperatur.
Derfor er det en god idé at lave den i god tid – men man kan også godt lykkes med det med blot en uges tid, men regelsættet er, at jo længere tid, jo mere smag.
Jeg havde lavet en lille fordej i starten af december, som blot stod ved stuetemperatur i køkkenskabet, mens man ventede på jul og december.
Denne opskrift er designet til at lave honningbomber og/eller honningsnitter.
Begge dele er kager og bagværk, hvor man overtrækker honningkager med chokolade og bruger dem som bund og top med abrikos-marmelade og smørcreme i mellem.
Jeg bruger en appelsin-smørcreme, som virkelig komplimenterer julekrydderierne, som man normalt finder i honningkager – kanel, nelliker, allehånde, muskat og kardemomme.
Med denne opskrift får du de lækreste honningkager, hvor smag og konsistens i de hjemmebagte honningkager sidder lige i skabet.
Masser af smag, masser af jul og juleduft.
Fang min opskrift på hjemmebagte honningsnitter og honningbomber herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Honning (mild eller kraftig efter smag)
150 gram
Hvedemel
150 gram
Æggeblomme
1 stk
Kanel, stødt
0.50 tsk
Kardemomme, stødt
0.50 tsk
Nelliker, stødt
0.30 tsk
Allehånde, stødt
0.30 tsk
Muskatnød, revet
0.30 tsk
Potaske (+ 1 spsk. vand)
1 tsk
Hjortetaksalt
1 tsk
Smør
70 gram
Flormelis
70 gram
Revet appelsinskal, kan undlades
1.50 tsk
Abrikosmarmelade
6 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: