Bagværk

Hotteok – koreanske dessert-pandekager

Pandekager med fyld!

Hotteok – koreanske dessert-pandekager
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 18. maj 2021

Pandekager er altid en sikker vinder, når man skal lave en lækker dessert til både børn og voksne – og når vi så snakker en opskrift på fyldte pandekager?

Så begynder det at blive rigtig lækkert!

I denne omgang har jeg kastet mig over en dessert og snack fra det koreanske køkken, som går under navnet Hotteok.

Opskriften giver små, runde lækre og tykke pandekager, som er blevet fyldt med en form for nødde-remonce bestående af hakkede valnødder, brun farin og kanel.

Det giver et blødt og lækkert brød, hvor den indeni bliver karamelliseret og cremet.

Det er utrolig nemt at lave og giver en hurtig og lækker dessertsnack, du kan bruge til både aftenkaffen, desserten eller måske det søde element til morgenbordet.

Valnødder er den klassiske tilgang, men du kan selv vælge, hvilken slags nødder, du gerne vil have i dine pandekager.

Det kan sagtens være mandler, hasselnødder, cashewnødder eller måske pistacienødder.

Sødt, nemt og lækkert! 

2129498 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Hvedemel 170 gram
Mælk 130 ml
Gær 10 gram
Rørsukker 10 gram
Fint salt 0.30 tsk
Brun farin 50 gram
Valnødder 50 gram
Mørk sirup 2 spsk.
Kanel, stødt 0.50 tsk

Fremgangsmåde