Aftensmad

Hunan Beef

Nem og hurtig asiatisk aftensmad!

Hunan Beef
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. januar 2022

Hvis man søger inspiration til noget nem og hurtig aftensmad med få ingredienser – og samtidig får opfyldt 'behovet' for kød og grønt – så finder man altid gode opskrifter i det asiatiske køkken.

Den seneste ret i 15-minutters-puljen går under navnet Hunan Beef.

Det er en nem og lækker opskrift på stirfry fra det kinesiske køkken – her steger man skiver af flanksteak eller ribeye sammen med broccoli, rød peberfrugt og babymajs.

Svøbt i en nem og hurtig sauce, som vækker associationer til de klassiske kinesiske take-away-restauranter landet rundt.

Hunan Beef er en meget populær ret på take-away-fronten – den er ikke så udbredt på restauranter herhjemme i Danmark, men så kan man heldigvis nemt lave det selv!

Fang opskriften herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc. 250 gram
Broccoli 0.50 stk
Peberfrugt, røde 1 stk
Babymajs (Friske eller dåse) 5 stk
Oksebouillon 2 dl
Soyasauce 1.50 spsk.
Fishsauce 1 spsk.
Riseddike (e. almindelig eddike) 1 spsk.
Honning, el. sirup 1.50 tsk
Majsstivelse 1.50 tsk
Chili, tørret (kan undlades) 1 tsk
Hvidløg, revet 1 tsk

Fremgangsmåde