Mandekogebogen

Hvid brownie: Blondie

Blondies - hvide brownies!

Hvis du elsker en god opskrift på en brownie, så skal du absolut prøve en blondie-kage.

Som navnet antyder, så er blondies en hvid udgave af brownies - samme tilgang til opskriften gælder med chokolade og en svampet, lækker kagemasse, men kakao og mørk chokolade er udskiftet med hvid chokolade og vaniljesukker til en hvid kage. 

En hvid brownie eller blondie er svampet, snasket, luftig og lækker - og så kan de bages flere dage i forvejen, da de holder saftigheden længe og desuden har det bedst af lige at sætte sig ordentligt, inden man skærer kagen ud i små firkanter.

En hvid chokolade-brownie har en lys farve og en dyb, sødlig smag og så er den utrolig nem at lave. 

Du skal egentlig bare smelte smør og hakke din hvide chokolade - disse blandes sammen til en herlig masse, som så skal akkompagneres af sammenpisket sukker og æg, efterfulgt af en omgang mel og mere hakket chokolade - dette er lidt en miniature af en bradepandekage, hvor man skærer den ud i små hapsere efterfølgende.

Hvid chokolade er jo egentlig ikke rigtig chokolade, men derimod syndigtilsmagt kakaosmør, hvilket foruden en sød og cremet smag, også giver en fantastisk konsistens til kagen. 

Den klassiske chokolade-brownie på mørk chokolade er mørk, intens og tung, mens en hvid chokolade-brownie eller blondie er mere luftig, snasket og minder lidt mere om en saftig sandkage.

En blondie er meget sød i sig selv og dermed den perfekte dessert alene - hvor man ved en mørk brownie måske ville servere en kugle vaniljeis som modspild til den mørke chokolade, kan du til en hvid brownie og den hvide chokolade måske i stedet serverer en lille syrlig bærkompot eller blot en tallerken fyldt med frisk frugt. 

En hvid brownie/blondie sammen med en skål danske jordbær om sommeren? Føj, det er lækkert.

Det er den slags kage, som er ideel til fødselsdag og andre fejringer, hvor man lige mangler et ekstra sødt element - du ved, du har en kagemand og en lagkage, og hvis du enten ikke vil køre fødselsdagsboller eller bare mangler det sidste element, som ofte enten er en lille kage eller småkage, så er blondie brownie vejen frem.

Denne opskrift på blondies kan bruges som den er, eller du kan bruge den som grundopskrift for videre bagning og kage-eksperimenter - du kan nemlig tilføje yderligere former for fyld og smag.

Jeg har eksempelvis tilsat til lakridspulver til mikset, da hvid chokolade og lakrids går fantastisk sammen - men hvis du vil køre helt klassisk på dine blondies, så bare skip lakridssen. 

Men du kan eventuelt spæde til min opskrift med frisk rabarber og bær, alle slags nødder, flere typer chokolade, revet skal fra citron og appelsin eller noget helt femte - muligheden for opskrifter på forskellige blondies er uendelig!

Blondie-brownie er en af de slags kager, som kan serveres både kold, ved stuetemperatur og lun - men den har bedst af lige at sætte sig enten i køleskabet eller på køkkenbordet en time eller to.

Det er kagen, som er perfekt til hvid chokolade-elskere, og uanset om du kalder det for en blondie brownie, hvid brownie, blondie eller måske hvid brownie-blondie - kært barn har mange navne - så er det en super, lækker og nem dessertkage, som kan mætte mange munde på kort tid og står perfekt til kagetapas, hverdagsdessert eller måske bare til eftermiddagskaffe en weekend.

Tip til den rette konsistens på din blondie:

Det er en lille portion blondies i denne opskrift, så sørg for at have et lille firkantet fad, så du kan få noget højde på din blondie - det gør, at den bliver mere saftig og let 'ubagt', når den sætter sig. Du kan også vælge at fordoble min opskrift uden problemer, hvis du får mange gæster og gerne vil have en stor bradepande af blondies. 

Herunder får du den lækreste opskrift på en hvid blondie:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Blondie - hvid brownie

Svampet og lækkert!

10 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 120 gram hvid chokolade
  • 120 gram smør
  • 2 stk æg
  • 80 gram sukker
  • 80 gram hvedemel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk lakridspulver, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180 grader. Sæt smørret over i en gryde og lad det smelte ved svag varme - hak i mellemtiden 80 gram af den hvide chokolade.
  2. Når smørret er smeltet og lillefingervarmt, tilsættes 80 gram hakket hvid chokolade og røres sammen til en ensformig masse.
  3. I en anden skål piskes æg, vaniljesukker og sukker til en luftig masse - hæld den afkølede smørmasse i blandingen og vend rundt.
  4. Bland hvedemel sammen med bagepulver og lakridspulver (hvis dette bruges) og vend i blandingen - tilsæt til sidst de resterende 40 g hvid chokolade skåret i små tern.
  5. Hæld massen i en firkantet form med bagepapir (jeg brugte et lille fad ca. 25x15 cm, så man får en god højde på kagen) og bag dem i ovnen i 25-30 minutter. Bagetiden afhænger meget af din form - den skal se let ubagt ud i midten, men stadigvæk have en sprød skorpe. Lad dem afkøle i køleskabet 1-2 timer, inden du skærer den ud.
Del

Seneste nyt