Aftensmad

Indisk biryani

Krydret nem og lækker indisk klassiker!

Indisk biryani
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 14. juli 2020

Hvis du leder efter en lækker og anderledes opskrift fra det indiske køkken, så skal du prøve kræfter med min opskrift på Biryani.

Det er klassisk, velkrydret og smagfuld ris-ret, som trods en lidt lang ingrediensliste på krydderifronten er utrolig nem at lave.

Som det gælder for mange opskrifter med mange krydderier – du kan SAGTENS lave den med stødte og almindelige hverdagslige krydderier.

Der gælder altid den regel, at bruger du friske/hele krydderier, og desuden bruger alle, som KAN bruges – så bliver smagen det bedre.

Men med almindelige krydderier fra hylden i supermarkedet? Der får du stadigvæk en vanvittig god ret!

Se med herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hel kylling 1 stk
Yoghurt Naturel 2 dl
Ingefær, revet 1 spsk.
Hvidløg 4 stk
Garam Masala 3 tsk
Gurkemeje, stødt 0.50 tsk
Løg 1 stk
Mynte 2 håndfuld
Bouillon (Kylling eller grøntsags) 5 dl
Kardemomme, stødt 1 tsk
Laurbærblade 2 stk
Kanelstang, kan undlades 1 stk
Nelliker (hele eller stødte), kan undlades 0.50 tsk
Stjerneanis, kan undlades 2 stk
Salt 1.50 tsk
Chili, tørret (kan undlades) 1.50 tsk
Citronsaft (til tilsmagning) 1 spsk.
Ris 4 dl

Fremgangsmåde