Aftensmad Indisk biryani Krydret nem og lækker indisk klassiker! Af Rasmus Krarup Jensen 14. juli 2020 Hvis du leder efter en lækker og anderledes opskrift fra det indiske køkken, så skal du prøve kræfter med min opskrift på Biryani. Det er klassisk, velkrydret og smagfuld ris-ret, som trods en lidt lang ingrediensliste på krydderifronten er utrolig nem at lave. Som det gælder for mange opskrifter med mange krydderier – du kan SAGTENS lave den med stødte og almindelige hverdagslige krydderier. Der gælder altid den regel, at bruger du friske/hele krydderier, og desuden bruger alle, som KAN bruges – så bliver smagen det bedre. Men med almindelige krydderier fra hylden i supermarkedet? Der får du stadigvæk en vanvittig god ret! Se med herunder: Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 20 min Ventetid 60 min Tilberedningstid 20 min Antal 4 pers. Ingredienser Hel kylling 1 stk Yoghurt Naturel 2 dl Ingefær, revet 1 spsk. Hvidløg 4 stk Garam Masala 3 tsk Gurkemeje, stødt 0.50 tsk Løg 1 stk Mynte 2 håndfuld Bouillon (Kylling eller grøntsags) 5 dl Kardemomme, stødt 1 tsk Laurbærblade 2 stk Kanelstang, kan undlades 1 stk Nelliker (hele eller stødte), kan undlades 0.50 tsk Stjerneanis, kan undlades 2 stk Salt 1.50 tsk Chili, tørret (kan undlades) 1.50 tsk Citronsaft (til tilsmagning) 1 spsk. Ris 4 dl Fremgangsmåde Som det første skal kyllingen parteres - del den i over- underlår, vinger og bryst. Smid skroget i en frysepose og i fryseren - så kan du bruge den til base for en suppe eller bouillon senere! Bland 1 deciliter yoghurt sammen med revet ingefær, 4 revne hvidløg, 2 tsk. garam masala, 1/2 tsk. gurkemeje og 1/2 teskefuld salt til marinaden. Rids nogle snit i kyllingestykkerne med en skarp kniv og bland dem grundigt sammen med marinaden. Sæt blandingen på køl i minimum 1 time, og du kan sagtens lade det marinere natten over. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde - hvis du har de hele krydderier på lager, som er nævnt i opskriften, så skal disse svitse lidt i olien. Vi snakker kanelstang, laurbærblade, stjerneanis og nelliker - du kan også tilsætte stødte varianter af de nævnte krydderier. Tilsæt desuden også kardemomme og 1 tsk. garam masala til krydderiblandingen og svits i et minut eller to. Skær løgene i tynde ringe og tilsæt dem til krydderiblandingen - de skal blot tage lidt farve og blive møre. 3-4 minutter. Tilsæt nu den marinerede kylling og lad den tilberede lidt . den skal ikke brunes eller lignende, den skal bare tage lidt farve og væsken skal koge ind i gryden. Tilsæt herefter 1 deciliter yoghurt samt en håndfuld hakket mynte. Tilsæt også den tørrede chili nu, hvis du vil have den til at blive lidt varm og spicy. Smag eventuelt til med lidt citronsaft. Fordel nu kyllingestykkerne i gryden, så de ligger i et jævnt lag i bunden. Skyl risene under rindende vand i en sigte. Fordel de afdryppede ris over kyllingestykkerne. Hæld nu 5 deciliter bouillon over risene og sæt låg på gryden. Lad det simre på mellemvarme i ca. 20 minutter, indtil risene er tilberedte, kyllingen er tilberedt og væsken er absorberet. Vend den sidste håndfuld hakkede mynte i inden servering. Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Aftensmad Se flere artikler Aftensmad 5 snacks der booster immunforsvaret Opskrift Hawaii-grillspyd med ananas og kylling Aftensmad Doner kyllingekebab Aftensmad Durum med kylling-kebab Aftensmad Paté en croute Aftensmad Rødvinsbraiserede svinekæber