Aftensmad
Italiensk ragu
En ægte italiensk klassiker på slowfood-fronten – Ragu!
Ragu eller Ragu a la bolognese er en helt klassisk, autentisk kødsovs fra det italienske køkken, som bedst kan defineres som en hverdags-bolognese på steroider.
Den kræver ikke meget arbejde – men til gengæld kræver den en masse kærlighed og ventetid!
En ægte og rigtig god ragu skal gerne simre mellem 4-8 timer – og det er hele ventetiden værd.
Jeg har herunder lavet min version af den famøse klassiker – den findes nemlig i rigtig mange varianter og udgaver efterhånden, men jeg har forsøgt at gøre den så autentisk som muligt.
Jeg har valgt at bruge rødvin til opskriften for at få en mere dyb smag – mens hvidvin er mindst lige så klassisk, som giver en lidt friskere undertone.
Jeg har valgt selv at hakke/skære mit kød ud i mindre stykker, så man får et lidt bedre bid i min optik – men du kan sagtens nøjes med både hakket oksekød og svinekød.
Note: Skal du vælge salsiccia eller svinekød?
Det kommer an på dine præferencer – med salsiccia tilfører du lidt ekstra krydderier, mens du får den mere rene svinekødssmag med hakket svinekød.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Gulerod
2 stk
Bladselleri
2 stk
Løg
2 stk
Oksebov, tykkam, okseinderlår etc.
400 gram
Svinefars eller salsiccia (italiensk pølse)
200 gram
Pancetta (eller bacon)
100 gram
Koncentreret tomat
1.50 spsk.
Sødmælk
1.50 dl
Oksebouillon
5 dl
Rødvin
2 dl
Salt + peber
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: