Bagværk

Japansk castella-kage

Verdens mest luftige sandkage?

Japansk castella-kage
Japansk Castella sponge cake
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. oktober 2020

Hvis der er noget, som er fantastisk at arbejde med i køkkenet, så er de nye, anderledes bageteknikker!

Med få elementers forskel kan resultatet bliver noget helt andet – og denne gang har kigget over skulderen på de japanske kagebageri, rettere sagt deres famøse:

Castella Sponge Cake.

En slags sandkage, som er luftigere og blødere end du nogensinde har prøvet før.

Og så er det utroligt nemt! 

Jeg har dog tilladt mig at freestyle lidt mere på smagen, og tilført en god solid omgang hjemmelavet vaniljesukker, som lige hiver smagen endnu højere op. 

Den er så bouncy, at den nærmest står som en slags budding!

Tjek opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 70 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Æg 6 stk
Hvedemel 110 gram
Sukker 110 gram
Vaniljesukker 2 spsk.
Smør 100 gram
Sødmælk 100 ml

Fremgangsmåde