Mandekogebogen

Jianbing: Kinesisk crepe

Nem og lækker kinesisk streetfood-crepe.

Jianbing er gademad eller streetfood, når det skal være nemt, hurtigt og lækkert.

Jianbing er kinesiske crepes, som oftest bliver spist til morgenmad på farten eller når turister såvel som beboere går ned i gennem de mange gadeboder i de tidlige morgentimer.

Den er utroligt nemt at lave og kan varieres på mange måder - men den klassiske er at lave en crepe- eller pandekagedej på både hvedemel og fuldkornsmel, stege den og fylde den med æg, forårsløg og diverse saucer.

Saucerne er op til dig - de fleste kan findes i specialforretninger, men du kan komme langt med en god hoisin-sauce, der kan fås i de fleste supermarkeder. 

Den kan foldes på mange måder - den nemmeste er at folde siderne indover fyldet og give den et sidste fold på det korte led, så kan lukker den sammen.

Den er smagfuld, nem, sund og utrolig lækker - og så kan den spises både til morgenmad, frokost og aftensmad.

Fang min udgave af den klassiske kinesiske streetfood-crepe Jianbing herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Jianbing: kinesisk crepe

Sprødt og lækkert!

1 portion 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Pandekage
 • 40 gram hvedemel
 • 15 gram fuldkornsmel
 • 90 gram vand
 • 0,4 tsk fint salt

Fyld
 • 1 stk forårsløg
 • 1 håndfuld frisk koriander, kan undlades
 • 1 stk æg
 • 1 spsk. sesamfrø (sort eller alm.)

Wonton-'kiks'
 • 1 stk forårsrullepapir (brug min opskrift i artiklen eller en pakke wonton-papir)
 • 2 dl fritureolie/solsikkeolie

Sauce
 • 1 stk soyablanding (0,5 fed hvidløg, lidt chili, 0,5 tsk. revet ingefær og 1 spsk. soya)
 • 2 spsk. favorit asiatisk dressing/sauce (eks. hoisin-sauce, bønnesauce, teriyaki etc.)

Fremgangsmåde

 1. Denne opskrift er baseret på pr. 1 Pandekage. Bland ingredienserne sammen til pandekagen i en skål og lad det stå. Varm olien op til dine wonton-kiks til 170 grader - skær papiret i mindre stykker og friter det i 15-20 sekunder, indtil det er helt sprødt. Læg det på et stykke køkkenrulle, drys med salt.
 2. Gør tingene klar, inden pandekagen skal steges - pisk ægget sammen i en kop, snit forårsløgene og hav saucerne klar. Rist eventuelt dine sesam på en tør pande i nogle minutter for mere smag.
 3. Varm den største pande du har op til middelhøj varme - gerne 28-30 cm for tyndeste og største crepe. Pensl med lidt olie. Hæld dejen på panden og skub eller pensl dejen jævnt ud hurtigt, så den dækker hele pandens areal med en tynd pandekage. Når dejen begynder at stivne på toppen, vender du pandekagen om.
 4. Når pandekagen er vendt, hælder ud ægget på og rører det rundt på pandekagen, indtil det begynder at sætte sig - sæt eventuelt låg eller stanniol på, så det går hurtigere. Drys med sesam. Når ægget nogenlunde har sat sig, vender du pandekagen igen.
 5. Smør nu overfladen på pandekagen grundigt med saucer, drys med forårsløg og evt. koriander og smid dine wonton-kiks i - luk siderne indover og fold den sammen på midten til sidst eller skær den over til to crepes - giv den lidt varme på begge sider, når den er foldet. Herefter er den klar til servering!
Del

Seneste nyt

ANNONCE