Jollof-ris
Spicy, cremet og velsmagende risret fra vestafrika.
Der er noget lækkert over one pot-konceptet, hvor man tilbereder alle elementerne i samme gryde, så man ikke skal i gang med flere elementer og kogeplader.
Simpelt, godt og lækkert!
Og folk i Vestafrika har gjort brug af denne teknik i mange år, før onepot-konceptet blev et Instagram-fænomen.
Eksempelvis i retten Jollof - i al sin enkelthed en dybt aromatisk, velsmagende og krydret risret, som enten er den perfekte sidedish til lidt grillet kylling eller en god bøf, eller som en vegetarisk hovedret i sig selv.
Fang min udgave af Jollof-ris herunder:
Jollof-ris
Spicy og aromatisk!
2 portioner
30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 5 stk tomater
- 1 stk peberfrugt, røde
- 3 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
- 2 stk laurbærblade
- ½ stk rød chili (kan undlades)
- 1½ tsk karry
- 1 tsk timian
- 1 stk løg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 spsk. hvidløg, revet
- 2 dl hvide ris
- 1 spsk. koncentreret tomat
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at skære peberfrugt, chili og tomater ud i mindre stykker - blend dem enten i en foodprocessor eller med en stavblender til en grødet mos.
- Varm en pande op med lidt smør eller olivenolie - snit dit løg i skiver og sauter på panden. De skal have middelhøj varme i 10-12 minutter, så de bliver lidt brune og karamelliserede - pas på de ikke brænder på.
- Tilsæt revet hvidløg, revet ingefær, timian, laurbærblade og karry. Lad det svitse lidt, indtil det dufter af krydderierne - Hæld den koncentrerede tomat på og lad det svitse lidt af.
- Tilsæt nu den blendede tomatmasse og lad det koge op og simre i ca. 10 minutter, indtil den har reduceret med en tredjedel i væsken og er blevet lidt mere tør og cremet. Smag til med salt.
- Hæld bouillonen på og lad det koge op - når massen bobler, skylles risene i en si og tilsættes til gryden. Skru ned på meget lavt blus, så det blot simrer. Lad det simre og koge sammen i ca. 25-30 minutter, indtil risene er tilberedt og væsken er absorberet. Rør i den flere gange, så det ikke sætter sig i bunden.