Mandekogebogen

Jollof-ris

Spicy, cremet og velsmagende risret fra vestafrika.

Der er noget lækkert over one pot-konceptet, hvor man tilbereder alle elementerne i samme gryde, så man ikke skal i gang med flere elementer og kogeplader.

Simpelt, godt og lækkert!

Og folk i Vestafrika har gjort brug af denne teknik i mange år, før onepot-konceptet blev et Instagram-fænomen.

Eksempelvis i retten Jollof - i al sin enkelthed en dybt aromatisk, velsmagende og krydret risret, som enten er den perfekte sidedish til lidt grillet kylling eller en god bøf, eller som en vegetarisk hovedret i sig selv.

Fang min udgave af Jollof-ris herunder:

ANNONCE

Jollof-ris

Spicy og aromatisk!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 5 stk tomater
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 3 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
  • 2 stk laurbærblade
  • ½ stk rød chili (kan undlades)
  • 1½ tsk karry
  • 1 tsk timian
  • 1 stk løg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • 2 dl hvide ris
  • 1 spsk. koncentreret tomat
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære peberfrugt, chili og tomater ud i mindre stykker - blend dem enten i en foodprocessor eller med en stavblender til en grødet mos.
  2. Varm en pande op med lidt smør eller olivenolie - snit dit løg i skiver og sauter på panden. De skal have middelhøj varme i 10-12 minutter, så de bliver lidt brune og karamelliserede - pas på de ikke brænder på.
  3. Tilsæt revet hvidløg, revet ingefær, timian, laurbærblade og karry. Lad det svitse lidt, indtil det dufter af krydderierne - Hæld den koncentrerede tomat på og lad det svitse lidt af.
  4. Tilsæt nu den blendede tomatmasse og lad det koge op og simre i ca. 10 minutter, indtil den har reduceret med en tredjedel i væsken og er blevet lidt mere tør og cremet. Smag til med salt.
  5. Hæld bouillonen på og lad det koge op - når massen bobler, skylles risene i en si og tilsættes til gryden. Skru ned på meget lavt blus, så det blot simrer. Lad det simre og koge sammen i ca. 25-30 minutter, indtil risene er tilberedt og væsken er absorberet. Rør i den flere gange, så det ikke sætter sig i bunden.
Del

Seneste nyt