Aftensmad
Jollof-ris
Spicy, cremet og velsmagende risret fra vestafrika.
Der er noget lækkert over one pot-konceptet, hvor man tilbereder alle elementerne i samme gryde, så man ikke skal i gang med flere elementer og kogeplader.
Simpelt, godt og lækkert!
Og folk i Vestafrika har gjort brug af denne teknik i mange år, før onepot-konceptet blev et Instagram-fænomen.
Eksempelvis i retten Jollof – i al sin enkelthed en dybt aromatisk, velsmagende og krydret risret, som enten er den perfekte sidedish til lidt grillet kylling eller en god bøf, eller som en vegetarisk hovedret i sig selv.
Fang min udgave af Jollof-ris herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Tomater
5 stk
Peberfrugt, røde
1 stk
Bouillon (Kylling eller grøntsags)
3 dl
Laurbærblade
2 stk
Rød chili (kan undlades)
0.50 stk
Karry
1.50 tsk
Timian
1 tsk
Løg
1 stk
Ingefær, revet
1 spsk.
Hvidløg, revet
1 spsk.
Hvide ris
2 dl
Koncentreret tomat
1 spsk.
Salt
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: