Aftensmad

Jollof-ris

Spicy, cremet og velsmagende risret fra vestafrika.

Jollof-ris
Jollof-ris
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 10. januar 2021

Der er noget lækkert over one pot-konceptet, hvor man tilbereder alle elementerne i samme gryde, så man ikke skal i gang med flere elementer og kogeplader.

Simpelt, godt og lækkert!

Og folk i Vestafrika har gjort brug af denne teknik i mange år, før onepot-konceptet blev et Instagram-fænomen.

Eksempelvis i retten Jollof – i al sin enkelthed en dybt aromatisk, velsmagende og krydret risret, som enten er den perfekte sidedish til lidt grillet kylling eller en god bøf, eller som en vegetarisk hovedret i sig selv.

Fang min udgave af Jollof-ris herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 25 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Tomater 5 stk
Peberfrugt, røde 1 stk
Bouillon (Kylling eller grøntsags) 3 dl
Laurbærblade 2 stk
Rød chili (kan undlades) 0.50 stk
Karry 1.50 tsk
Timian 1 tsk
Løg 1 stk
Ingefær, revet 1 spsk.
Hvidløg, revet 1 spsk.
Hvide ris 2 dl
Koncentreret tomat 1 spsk.
Salt 1 tsk

Fremgangsmåde