Mandekogebogen

Jordbærpizza

Smagen af sommer på en kagevenlig slice!

Pizza er ofte en ting, man forbinder med det salte køkken - men den egner sig også ganske fordelagtigt i dessertuniverset, hvis man eksperimenterer lidt med dejen!

Jeg har i denne opskrift leget med muscovado-sukker, som i sig selv er en ikke-raffineret rørsukker - det vil i bund og grund sige, at du får meget mere smæk for skillingen på smagen. Nærmest helt lakrids-agtig. Og når man blander den med i opskriften på en lækker, sprød bund - så får man en nærmest kikse/småkage-agtig smagsoplevelse sammen med de saftige og solmodne jordbær.

Et sikkert hit til sommerfesten! Se opskriften herunder:

ANNONCE

Jordbærpizza

Den bedste dessertpizza!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk. mørk muscovado-sukker
  • 50 gram smør
  • 50 gram mælk
  • 200 gram jordbær

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en gryde og lad smørret smelte heri.
  2. Bland de tørre ingredienser grundigt sammen. Den mørke muscovado-sukker kan være lidt klumpet, så den skal røres godt ud.
  3. Hæld den lune væske over hvedemelet og bland det grundigt sammen. Tilfør eventuelt lidt mere mel løbende, indtil du har en dej, du kan ælte i hånden - den må ikke være klistret. Hellere til den tørre side, da det giver mere sprødhed.
  4. Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  5. Rul dejen ud i to cirkler på ca 0,5 centimeters tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Skær jordbærrene i tynde skiver og fordel dem på cirklerne.
  7. Bag dem i ovnen hver for sig i ca. 15 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt