Jordbærpizza
Smagen af sommer på en kagevenlig slice!
Pizza er ofte en ting, man forbinder med det salte køkken - men den egner sig også ganske fordelagtigt i dessertuniverset, hvis man eksperimenterer lidt med dejen!
Jeg har i denne opskrift leget med muscovado-sukker, som i sig selv er en ikke-raffineret rørsukker - det vil i bund og grund sige, at du får meget mere smæk for skillingen på smagen. Nærmest helt lakrids-agtig. Og når man blander den med i opskriften på en lækker, sprød bund - så får man en nærmest kikse/småkage-agtig smagsoplevelse sammen med de saftige og solmodne jordbær.
Et sikkert hit til sommerfesten! Se opskriften herunder:
Jordbærpizza
Den bedste dessertpizza!
4 portioner
30 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk. mørk muscovado-sukker
- 50 gram smør
- 50 gram mælk
- 200 gram jordbær
Fremgangsmåde
- Lun mælken i en gryde og lad smørret smelte heri.
- Bland de tørre ingredienser grundigt sammen. Den mørke muscovado-sukker kan være lidt klumpet, så den skal røres godt ud.
- Hæld den lune væske over hvedemelet og bland det grundigt sammen. Tilfør eventuelt lidt mere mel løbende, indtil du har en dej, du kan ælte i hånden - den må ikke være klistret. Hellere til den tørre side, da det giver mere sprødhed.
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Rul dejen ud i to cirkler på ca 0,5 centimeters tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Skær jordbærrene i tynde skiver og fordel dem på cirklerne.
- Bag dem i ovnen hver for sig i ca. 15 minutter.