Bagværk

Jordbærtærte

En evig klassiker til sommer.

Jordbærtærte
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 5. juni 2021

Når først kalenderen melder sommer og sol i juni måned, så er det på tide at kaste sig ud i en jordbærtærte.

Hvad enten man køber en bakke lækre solmodne jordbær ved den nærmeste vejbod eller til selv-pluk eller om man har en stor portion jordbær hjemmedyrket i køkkenhaven.

Det er en ægte klassiker, hvor man får en sprød bund, blød mazarin, cremet vaniljecreme-fløde og toppet med lækre danske jordbær.

Der er ikke noget, der skriger sommer som en solid omgang danske jordbær, som endelig smager af noget frem for de jordbær uden for sæson, som smager som om, at de er dyrket på Mars. 

Du kan selvfølgelig sagtens lave en jordbærtærte hele året rundt – den smager stadigvæk hamrende godt, men hvis jordbærrene lige har fået den rigtige sol og varme på den rigtige årstid?

Så er der ikke et øje tørt. 

Det kræver nogle steps i forhold til at samle alle elementerne, men når man lige får dannet sig et overblik, så fungerer det sublimt.

Denne opskrift er lavet med en sprød mørdejsbund, som efterfølgende bliver toppet med en cremet marcipan-masse og let bagt – derefter bliver den smurt med smeltet chokolade.

Efter afkøling får den en lækker kombination af letpisket flødeskum og vaniljecreme – selvfølgelig afsluttet med halverede røde jordbær. 

Den smager fantastisk – og hjemmelavet version trumfer købeversionen hver gang, hvis du følger denne opskrift!

Du kan vælge, om du vil 'stive' cremen af, når du skal lave din kage – hvis du bruger husblas, så holder den formen på cremen bedre.

Hvis du undlader husblas, så får du bare en kage, der er lidt mere 'saftig' og flyder lidt ud.

Følg opskriften herunder for en lækker, hjemmelavet jordbærtærte:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 40 min
Tilberedningstid 28 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Hvedemel 200 gram
Flormelis 70 gram
Smør 100 gram
Æg 0.50 stk
Sødmælk 2.50 dl
Æg 2 stk
Rørsukker 2.50 spsk.
Majsstivelse 1 spsk.
Vaniljestang 0.50 stk
Piskefløde 2 dl
Marcipan, revet 130 gram
Sukker 70 gram
Smør 70 gram
Æg 1 stk
Hvedemel 1 spsk.
Mørk chokolade 50 gram
Jordbær 300 gram
Husblas (kan undlades) 4 stk

Fremgangsmåde